4 - 2

Förlust mot Brynäs

Färjestad reste upp till Gävle för match mot Brynäs under annandagen, det blev dock inte som de hade hoppats på och fick bege sig hemåt utan några poäng.

Första perioden
Matchen inleds med att hemmalaget Brynäs drar på sig en utvisning efter drygt 2 minuter och det straffar sig direkt. Gästande Färjestad behövde endast 11 sekunder på sig innan pucken satt i nätet bakom Linus Fernström i Brynäskassen. Johan Ryno sköt ett skott som Fernström släppte retur på, Michael Lindqvist stod placerad på rätt ställe och kunde enkelt lägga pucken i mål.

Brynäs är det spelmässigt bättre laget under inledningen och de lyckas få in en relativt snabb kvittering. Klockan står nämligen på 4:21 när hemmalaget kvitterar, något turligt ska sägas. Johan Alcén driver upp pucken i anfallszon och försöker sedan spela över till en medspelare som driver mot mål, istället tar pucken på Färjestads Jens Westin och styrs in bakom en ställd Stefan Stéen.

Hemmalaget fortsätter att pressa Färjestad och tvingar gästernas Dick Axelsson till att ta en utvisning. Detta powerplay utnyttjas även det redan efter 11 sekunder när Aaron Palushaj sätter pucken högt bakom Stéen, ett riktigt fint avslut.

Färjestad drar på sig många utvisningar under första perioden, bland annat så drog kapten Alexander Johansson på sig på raka utvisningar, värmlänningarna klarar visserligen av dessa numerära underlägena men det är givetvis inget som får fortsätta om de vill vinna denna match.

Något mer sker inte under första perioden, så Färjestad går till första pausvila med ett måls underläge.

Andra perioden
Mittperioden inleds i ett högt tempo där målchanserna avlöser varandra, Brynäs är laget som tar tillvara på en utav chanserna först. Daniel Mannberg åker sig fri efter att Färjestads backar för ett oerhört dåligt byte, Mannberg sätter pucken mellan benen på Stéen och vi har 3–1 till hemmalaget.

Färjestad får med sig ett powerplay en bit in på perioden, detta resulterar inte i något mål men efter dessa två minuter så kommer de in i matchen allt mer och börjar spela bättre. Ilari Melart är nära att reducera när Ilari Melart har en puck i stolpen. Efter detta dröjer det dock inte många sekunder innan reduceringen faktiskt kommer, Johan Ryno skjuter ett skott som slinker in under ena armen på Fernström, en puck som han borde ha tagit.

Tyvärr för Färjestads del så har de svårt att hålla sig ifrån utvisningsbåset denna kväll, de klarar visserligen av de flesta utvisningar och släpper inte in något mål men den press de hade tidigare kommer av sig och Brynäs tar överspelmässigt under periodens slutskede. Några fler mål kommer dock inte utan 3–2 till hemmalaget står sig till pausvilan.

Tredje perioden
Likt den andra perioden så inleds även den tredje med ett högt tempo där båda lagen skapar en del chanser, den farligaste möjligen hade Brynäs då de hade en puck som tog i ribban. Hemmalaget tar över spelet ju äldre perioden, de skapar chans efter chans och ett mål ligger i luften. Detta spelövertag som Brynäs har tvingar Färjestad till att ta en timeout drygt 9 minuter in på perioden.

Denna timeout kunde dock inte rädda Färjestad, hemmalaget utökar nämligen ledningen till 4–2 på en gång. Ilari Melart dräller med pucken bakom eget mål och spelar fram pucken till Brynäs Jacob Blomqvist som direktskjuter in pucken bakom Stéen. Ett välförtjänt mål sett till hur spelet har sett ut och känslan är nu att det blir tufft för Färjestad att komma tillbaka.

När det återstår 2:09 av matchen så får Färjestad chansen i powerplay och tar i samband med detta ut målvakten för att spela 6 mot 4. Det hjälper dock föga, några mer mål blir det inte, Brynäs vinner med 4–2.

Färjestads tre stjärnor:
1. Johan Ryno. Spelade fram till första målet och gjorde det andra på egen hand, skönt att Ryno gör poäng men oerhört tungt att laget inte lyckas göra detsamma.
2. Sebastian Erixon. Stabilt men inte någon utav hans bättre insatser, konkurrensen för att ta sig in är var dock inte så hög idag.
3. Michael Lindqvist. Satte dit 1-0 pucken men klev tyvärr av skadad senare i första perioden efter att olyckligt ha kolliderat med ena huvuddomaren.