Hållhaken: ”Han kan inte skriva på”
DIF avvaktar svar från Axel Jonsson-Fjällby. 15 november kan ett beslut komma.

Hållhaken: ”Han kan inte skriva på”

Djurgården avvaktar fortfarande ett beslut från Axel Jonsson-Fjällby. Nu berättar sportchefen Joakim Eriksson om läget. – Han kan inte skriva på för oss. Hans ”out” till Europa gäller från 14 november. Efter det kan han bryta med sin klubb om han vill, säger han till Sportbladet.

Just nu för Axel Jonsson-Fjällby sin tillvaro i AHL-laget Hershey Bears. Och där har säsongen gått minst sagt knackigt. På åtta matcher har det bara blivit ett mål från 20-åringens klubba. Efter intensiva rykten kring en comeback i Djurgården för publikfavoriten har det varit tyst kring en eventuell övergång.

"Vi får vänta tills 15 november"
Nu väljer dock sportchefen Joakim Eriksson att förklara situationen mer ingående. 
   – Han kan inte åka hem nu. Det finns en out i hans kontrakt, men den börjar inte gälla förrän 14 november. Så just nu kan han inte lämna sitt lag och åka hem, om han skulle välja eller vilja det. Vi får vänta till 15 november och se hur han känner och vill. Vi är intresserade av honom, det vet han, säger Eriksson till Sportbladet.

Uppgifter: Rögle har lagt ett bud
Det betyder att hoppet fortfarande lever – även om huvudpersonen själv inte har sagt något kring en eventuell comeback. Förutom Djurgården har även Rögle – enligt uppgifter till Helsingborgs Dagblad och Röglepodden – valt att visa sitt intresse för den vindsnabbe anfallaren. Men Jonsson-Fjällby ska ha nobbat Rögles bud.
   I dagsläget står anfallaren under kontrakt med Washington Capitals, vilket betyder att Djurgården måste erbjuda Jonsson-Fjällby ett nytt kontrakt för att knyta till sig honom. Det återstår att se om saker och ting rör på sig den 15 november.

Läs även: Så länge blir stjärnan borta från spel

Anton Högsander2018-10-25 11:50:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen