Stjärnorna borta – han blir lagkapten
Henrik Eriksson kliver in som lagkapten under Engqvists och Josefsons frånvaro.

Stjärnorna borta – han blir lagkapten

Med både Andreas Engqvist och Jacob Josefson borta från spel kliver Henrik Eriksson in som lagkapten i Djurgården. – Henke är väldigt pushande och peppande och vill alltid att alla ska göra sitt yttersta på isen, säger tränaren Robert Ohlsson till klubbens hemsida.

Djurgården dras med tunga skadebekymmer i truppen. Det har inte bara betytt att kedjeformationerna har vaskats om – ledarstaben har även fått hitta en ny vikarie för lagkaptensrollen.
   Valet har inte helt otippat fallit på grovjobbaren Henrik Eriksson. Den annars assisterande kaptenen har tidigare i karriären haft ett C på bröstet, så erfarenheten finns där.

"Vill alltid att alla ska göra sitt yttersta"
Enligt Robert Ohlsson skiljer sig Erikssons ledarskap från stjärnduons sätt att leda laget.
   – Henke är mer pådrivare. Hela tiden positiv och peppande. Ante och Josef visar mycket i sitt spel, Henke gör det också. Men Henke är väldigt pushande och peppande och vill alltid att alla ska göra sitt yttersta på isen. Han meddelar det gärna också, så det här blir bra, säger Ohlsson.

Ödmjuk över lagkaptensrollen
Eriksson själv medger att det är tufft att så pass tongivande spelare står utanför truppen.
   – Självklart jättetråkigt att två av våra bästa spelare är borta. Det är otroligt tungt för oss, men vi har inget annat än att gilla läget och köra på. Det tycker jag att hela laget är beredda att göra.
   Powerforwarden är ödmjuk inför det faktum att han tar över rollen som lagkapten.
   – Att det är jag som har fått ta bindeln är mer tillfälligheter. Vi är ett helt gäng som drar det här tillsammans, säger han till klubbens hemsida.

Läs även: Veckans hiss och diss #10

Anton Högsander2018-11-20 14:23:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen