Hägglunds Arena, 2024-10-03 19:00

MoDo - Frölunda
1 - 2

Hemmasviten tog slut

Hemmasviten tog slut

MoDo blev utan poäng på hemmaplan för första gången denna säsong

Efter två raka hemmasegrar blev det torsk mot Frölunda ikväll.

Frölunda kom in med vilja och ville visa att debaclet mot Örebro var en engångsföreteelse medan MoDo såg lite tyngda ut av stundens allvar.

Man spelade förvisso en okej insats defensivt men sköt från fel lägen och alldeles för snett och högt när dom bättre lägena kom. Frölunda ledde med 1-0 inför tredje perioden, och där kom MoDo ut som ett pånyttfött lag och släppte på handbromsen för att spela mer offensivt.

Det gav också resultat på så sätt att man cementerade sig fast i offensiv zon och vann närkamper på ett helt annat sätt. Storebror Folin hade fått göra vad han ville i två perioder men blev uppäten av Lucas Pettersson i en situation som gjorde att resten av laget började tro på matchen mer. Därför blev det ett rejält dråpslag då Frölunda kunde sätta 0-2. MoDo reducerade i slutet genom Måns Carlsson till 1-2 och skapade något skottläge till, men det blev inga poäng ikväll. Nästa match blir viktig, på lördag borta mot Timrå i säsongens första Västernorrlandsderby.

På minuskontot kan läggas att Jesper Olofsson och David Rundblad fick utgå på grund av skador, har sett en del tweets där man mer eller mindre gläds åt det senare och jag tycker det ser väldigt tacky ut. Högre nivå tack!





Peter Kempekempelito2024-10-03 23:32:00
Author

Fler artiklar om MoDo