6 - 5

Himmel & Helvete
Mikkel Aagaard spräckte äntligen sin målnolla.

Laget packade väskorna för turen ner till Winnerbäck-land, LHC skulle stå för motståndet, ett LHC som har blandat och gett & det grövsta, skulle vi få en reaktion på veckans cirkus med allt från ledlampor i klacken till skada på våran viktigaste(?) center Sam Vigneault.

Matchen startade i ett rasande tempo med chanser åt båda håll och det skulle fortsätta hela torsdagkvällen, mittzonen tycktes inte existera mycket pga att MoDo är väldigt snabba på & vända spelet offensivt men en än större anledning är att vi verkar ha extremt svårt att försvara vår egen blå, laget hamnar i knät på Lassi Lehtinen gång efter annan.

Vi får fin utdelning i första perioden med både mål från Jesper Olofsson (äntligen!) samt mål i powerplay signerat Sampo Ranto, kiitos!
Vi lyckas inte hålla tätt perioden ut & Linköping kan krypa närmare.

Om den första perioden är vidöppen så är den andra nån slags sluggerfest, tre mål vardera regnar in bakom Lassi & hans finska kollega Heljanko, vi lyckas inte knyta ihop säcken trots flera lägen vid ställning 1-3 och 2-4, det är lite där vi förlorar matchen, i läget vi befinner oss just nu både tabellmässigt & i bristande självförtroende så får vi inget gratis.

Tredjeperioden börjar med ett tillbakadraget MoDo som känns livrädda för att vinna, med ett måls ledning så vet man att det nio fall av tio inte kommer hålla att spela så passivt i tjugo minuter.
Dolken kommer med 2.30 kvar på matchuret, Ty Rattie trampar igenom från vänsterkanten & får turligt in pucken vid förstastolpen efter ett motlägg med en MoDoförsvarare, den situationen skall stoppas en bit innan, men försvarsspelet lyser med sin frånvaro & backchecken från #86 ger en bitter eftersmak.

Robin Kovacs avgör i förlängningen i öppen kasse & jag ser andra halvan av solen när den sjunker i väst
Jag sitter ensam här och undrar var vi hamnar härnäst, för att citera Winnerbäck.

Matchens bästa Modoit är återigen Måns Carlsson tätt följt av en imponerande vass Norlinder, Mattias blir bara bättre & bättre för varje match som går, kul!

På lördag väntar Skellefteå i ett fullsatt Hägglunds Arena, tre poäng MÅSTE in!