Huddinge ska slå ur underläge som vanligt

Tråkig han är den där amatör skribenten som lägger upp en sådan försiktig rubrik kanske en del tänker nu.

Sanningen ligger någonstans mitt emellan denna sköna sommarkväll. På ett sätt känns Huddinge Hockey 13/14 lite likt den klassiska upplagan 92-93, fast nu i betydligt mindre skala. Då hette tränaren i båset Ingvar "Putte" Carlsson, nu heter han Nichlas Falk. Niklas som var en ung spelare i laget för 20 år sedan står i båset till hösten med betydligt färre tränarmeriter jämfört med "Putte", å andra sidan har han betydligt större meriter som spelare och ett minst lika stort kontaktnät. Den unga målvakten som var med 1992 heter Rolf Wanhainen i kommande säsongs lag heter han Robert Hestmann, en kille med meriter från Norges VM lag. Vi kan även jämföra rutinen på backsidan med Orvar Stambert från "förr" och Anders Selin nu. Naturligtvis väldigt orättvist mot Anders att jämföra de två men Anders har ändå rutin i från en högre serie. Vad jag menar är att vi nästa år har ett lag med en bra mix i likhet med det 1992. Ville Åman, Sebastian "Basse" Ellerstad, Rickard Carlsson, Christopher From Björk, Selin mfl. får stå för rutinen medan Markus Lissäng, Martin Eklund, Victor Andersson mfl. förhoppningsvis kan ta ett kliv till i vinter. Krydda det här med David Lillieström Karlsson, hemvändaren som gjort bra matcher i AIKs A-lag, Nackas bästa poängplockare i flera år Filip Norman samt burväktaren från väster som jokrar i nästa års lagbygge så kan det här bli riktigt bra! Då ska vi komma ihåg att truppen inte är full ännu.

Min personliga åsikt är att Huddinge nu får en mer proffsig känsla i och med Nichlas Falks kombinerade tränare/Sportchefs roll, i den så har han ju även ett övergripande för A och B-juniorer. Även om vår organisation är liten och denna tjänst därför inehas av en person så tror jag att upplägget och tänket är nödvändigt för att vi ska kunna bli en Allsvensk klubb igen.

Varför är jag då så reserverad mot det favoritskap som media lägger på oss? Ja, som vanligt så vet man inte var Huddinge står innan säsongen börjar. Vår trupp är som sagt full av spelare som ska blomma ut. De spelare som har rutin måste prestera på den nivå de har kapacitet att ligga på men det är långt ifrån säkert. Tittar vi på våra serie konkurenter Nyköping och Visby/Roma så har de klass rakt igenom. Huddinges gamla tränare Fredrik Mälberg har kommit till Nyköping och lär sätta sin prägel på laget. Det är helt enkelt dags för våra sörmländska vänner att leverera nu. Gotlandslaget har fått bygga upp sitt lag i lugn och ro över 4-5 år, de bör också rankas högre än Huddinge i det här läget.

Utöver det så ska vi heller inte räkna ut Arlanda Wings och Vallentuna. De förstnämda har lånat in Visbys föredetta målvakt Marcus Lundell från Almtuna, idag har Märsta laget gjort klart med forwarden Markus Waldehagen som närmast kommer från en bra säsong i Piteå HC. Vallentuna har värvat in bra Division 1 spelare, man tränar dessutom hårt ute i Vallentuna efter den grund som gamle landslagsbacken Robert Nordmark lagt.

Hursomhelst så lär det nog vara slut tjatat om att Division 1F längst nere i söder blir den bästa Ettan i vinter. Jag tror att Division 1F blir en mycket god kandidat till den "titeln".

Lägg 100 kronor när AIK och DIF inte har matcher (eller gör det ändå) och kom & titta i höst vettja! ;)

Thomas Andersonthomas.anderson@bredband.net2013-07-07 23:14:53
Author

Fler artiklar om Huddinge