Inför Alvesta-Troja

Inför Alvesta-Troja

Det är dags för andra Kronobergsderbyt mellan Alvesta och Troja i Södra Höstettan.

Troja hade en riktigt rolig onsdagskväll hemma i LA när KHK slogs tillbaka med 5-2. Det var en match där Troja till slut malde ner KHK och kunde rinna ifrån i den tredje perioden. En mycket skön tillbakastuds för laget såklart efter hemmaförlusten mot Halmstad med 1-3.

I och med segern så stormar Troja mot Allettan. Tyvärr så är serien denna säsong på tok för skiktad mellan de bra och lite sämre lagen för att det ska bli riktigt spännande. Det blir nu lite som att Höstettan blir en förlängd försäsong inför de viktiga matcherna som kommer på vårkanten.

På fredagskvällen väntar Alvesta i Vida Arena i Växjö. Även föregående säsong flyttades en av dessa derbyn till Växjö. Beslutet att istället spela i Växjö har fått många Trojasupportrar att rasa och de har meddelat att de inte kommer åka dit. Inte heller Trojaklacken kommer bege sig till Växjö. Anledningen stavas Växjö Lakers, att Vida Arena är deras hemmaarena och det är inget som Trojaner på något sätt vill förknippas med. Med anledning av detta lär det bli några hundra färre Trojaner än vad som dykt upp annars. Oavsett lär det bli ett hyfsat gäng Trojaner som tar sig till matchen.

Troja har som sagt börjat säsongen väldigt bra och man ser tyngre och vassare ut. Alvesta har börjar denna säsong några sämre än föregående succésäsong. 10p har det blivit på inledande 9 matcher och med det har man 5p upp till topp4 vilka når Allettan.

Det mesta talar för Troja i denna match. Alvesta måste nog överprestera eller Troja underprestera för att detta ska sluta med något annat än Trojaseger. Tipset blir att Trojalirarna är fortsatt taggade och att det slutar med Trojansk seger 5-1. Hur det gick vet vi framåt 2130 på fredagskvällen!


 

Mattias Danielson2024-10-25 17:17:29
Author

Fler artiklar om Troja/Ljungby