Löfbergs Arena, 2017-03-15 19:00

Färjestad - Djurgården

Inför åttondelsfinal 3:3 Färjestad BK - Djurgården IF

Inför åttondelsfinal 3:3 Färjestad BK - Djurgården IF

Efter att vardera lagen vunnit varsin match är det nu dags för ett avgörande när Färjestad - Djurgården stöter samman i Karlstad igen.

Andra åttondelsfinalen spelades på ett fullsatt Hovet där hemmalaget Djurgården tillslut vann efter förlängning, vilket betydde att de förlängde säsongen med minst en match.

De båda lagen har nu vunnit varsin match, vilket betyder att allt kommer att avgöras nu när den tredje och sista matchen spelas i Karlstad under onsdagskvällen. Hittills är det hemmalaget som har gått segrande ur matcherna, en svit som Färjestad såklart vill ska fortsätta.

Ska Färjestad avancera vidare till kvartsfinal så gäller det att de flyttar upp spelet och är mer anfallsvilliga i onsdagens match. På Hovet senast var det långa stunder endast Djurgården som gick till anfall och var med tanke på detta givetvis det spelförande laget. Det blir även viktigt för Färjestad att inte dra på sig några onödiga utvisningar, 2 av de 4 insläppta målen senast kom i boxplay och Djurgården visade upp ett fint powerplayspel.

Till denna avgörande match kommer Färjestad att få klara sig utan poängstarke Johan Ryno, den tackling som Ryno delade ut mot en motståndare senast anmäldes till disciplinnämnden som sedan stängde av Ryno i de kommande 3 matcherna. Ett bättre besked är dock att Rasmus Asplund som saknades senast ser ut att komma till spel igen. Ole-Kristian Tollefsen och Hugo Enock saknas sedan tidigare. I Djurgården är det fortfarande Alexander Fällström och David Bernhardt som saknas.

Med tanke på Rynos avstängning så tvingas Färjestad att göra om i laget, svårt att sia om hur de kommer formatera laget men kanske Eriksson Ek tar över center positionen i förstakedjan?

Räkna med att målvakterna som har stått de två första matcherna även startar denna gång, det innebär att Stefan Stéen vaktar Färjestads mål och Adam Reideborn Djurgårdens.

Publiksiffran var faktiskt en ordentlig besvikelse när lagen spelade i Karlstad i lördags, endast 5552 personer tog sig till hallen den gången. Vi får hoppas på en betydligt trevligare siffra denna gång, allt under 7000 är faktiskt riktigt dåligt.
 
Förmodad laguppställning:
Nygård-Eriksson Ek-Johansson
Åslund-Asplund-Gulas
Nilsson-L.Persson-J. Persson
Steen-Jämtin-Thorell
(Gustafsson)

Nygren-Skogs
Wikstrand-Holös
Erixon-Grundel
Leandersson

Stefan Stéen
Lara Haugen


Färjestad BK – Djurgårdens IF
Kl. 19:00, C More Sport
Löfbergs Arena, Karlstad

Simon Schytzersimon_schytzer@hotmail.com@Schytzeer2017-03-14 20:00:06
Author

Fler artiklar om Färjestad