Monitor ERP Arena, 2024-10-10 19:00

Brynäs - Leksand

Inför Brynäs - Leksand: "Är det kris i Leksand?"
Senaste mötet mellan Brynäs och Leksand var 2023. Under torsdagskvällen är det dags igen.

Inför Brynäs - Leksand: "Är det kris i Leksand?"

Brynäs möter rivalerna Leksand inför ett utsålt Monitor ERP Arena.

Motståndarkollen

Är det kris i Leksand? Laget började säsongen med två 5-1 förluster, mot 
Frölunda respektive Luleå. Det satte tonen för den inledning som Leksand har haft. Dalmasarna ligger näst sist i tabellen, med endast fem inspelade poäng på sju matcher. 
Det är man allt annat än nöjd med.

Många kanske tänker att ett rivalmöte med Brynäs kommer vid fel tillfälle. I Leksand ser man det snarare tvärtom. Ett rivalmöte inför en utsåld arena, kan vara precis det som laget behöver för att få energi och självförtroende. Leksand får däremot klara sig utan Mantas Armalis och Anton Johansson, då båda dras med skadeproblem.

Matchens profil i Leksand

Peter Cehlarik - Har kanske inte producerat så mycket poäng som han och laget hade hoppats på, under säsongens inledning. Cehlarik besitter väldigt goda egenskaper och det är bara en tidsfråga innan produktionen kommer igång. Han kan göra det oväntade och måste ha hårdare bevakning på sig.
 



Brynäskollen

I den senaste matchen förlorade Brynäs borta mot Växjö med 3-0. Under matchens gång utgick målvakten Erik Källgren med en lättare skada. Mot Leksand är det mycket som pekar på att det istället blir Ludvig Persson som får chansen i kassen och därmed göra hemmadebut för Brynäs.

”–  Jag vet ju om känslorna som finns mellan klubbarna så det vore en stor möjlighet för mig, det är inte alla som får spela såna matcher. Så är det jag som står ska det bli jäkligt roligt”, säger Ludvig Persson till Gefle Dagblad/Arbetarbladet.

Brynäs har annars haft en positiv inledning av säsongen. Laget ligger för närvarande på plats nummer nio i tabellen. Noterbart är att backen Charlie D´Astous saknas mot Leksand, efter den avstängning han drog på sig mot Växjö. Christian Djoos har börjat träna på is, men är med stor sannolikhet inte med mot Leksand. Han får vänta lite till på sin säsongspremiär.

Matchens profil i Brynäs

Ludvig Persson - Matchen borta mot Färjestad (förlust med 2-1 efter straffar) innebar att Ludvig Persson för första gången fick chansen från start i Brynäs. Han tackade för förtroendet och bjöd på en väldigt bra insats. Mot Leksand är han den troliga burväktaren och Persson får då verkligen chansen att visa vad han går för. En intressant utmaning, minst sagt.
 

Brynäs IF - Leksands IF

Torsdag 10/10 kl 19:00

Monitor ERP Arena, Gävle

Matchen kan ses via TV4 Play


 

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952024-10-10 13:55:00
Author

Fler artiklar om Brynäs

Krönika: En rivalitet som livnär sig på historien