Inför Brynäs – Rögle: “Han fortsätter imponera”

Inför Brynäs – Rögle: “Han fortsätter imponera”

Säsongens andra hemmamatch väntar för Brynäs när Rögle kommer på besök.

Brynäs har haft en klart godkänd säsongsinledning och ligger sexa i tabellen med sju poäng efter fyra matcher. Senast mot Färjestad blev det en stark poäng när Ludvig Persson gjorde en imponerande debut. 

Hemma mot Rögle blir det dock Erik Källgren som står, något som bekräftas i Gefle Dagblad. I övrigt väntas samma formationer som tidigare.

Gästerna har haft en tuff start på säsongen och har endast vunnit en av fem matcher, vinsten kom mot Frölunda i den andra omgången. Laget är dessutom hårt skadedrabbat. Sedan tidigare är Daniel Zaar och Dennis Everberg på skadelistan och i går kom beskedet att Leon Bristedt blir borta en längre tid. Lägg därtill att backen Calle Själin är osäker på spel efter att ha klivit av med känning förra matchen. 

Håll ett extra öga på:

Bobby Trivigno, BIF
Bobby Trivigno fortsätter imponera med sin rapphet och förmåga att skapa offensiv oreda för motståndaren. Tillsammans med Linus Ölund och Jack Kopacka har han bildat Brynäs bästa enhet hittills på säsongen. 

Michael Kapla, RBK
Poängfarlig back som gör sin femte säsong i svensk hockey varav den tredje raka i Rögle. Den 30-årige amerikanen har varit skadad och gjorde säsongsdebut för två dagar sedan mot Malmö. Han blev målskytt direkt och spelade totalt 22:39.    

Notera att…
– Charles-Édouard D’Astous inte alls verkar hämmad av den skada han drog på sig innan säsongen. Han har överlägset mest istid i laget – mot Färjestad spelade han nästan 25 minuter (24:45).

– Johan Larsson och Tyler Vesel är de enda ordinarie forwards som fortfarande inte har gjort någon poäng i Brynäs. 

– Rögle har kallat hem forwarden Felix Nilsson från Oskarshamn. 

– Ny storpublik väntar. I går var över 6000 biljetter sålda.

Linus Jonsson2024-10-03 06:00:00
Author

Fler artiklar om Brynäs