Hovet, Johanneshov, 2024-10-11 19:00

Djurgården - Kalmar HC

Inför Kalmar

Inför Kalmar

Efter en svängig tillställning i Scaniarinken, är det dags för Djurgården att skrinna hem till Hovet för att ta sig an ligans stora överraskning Kalmar HC.

Chans till nya poäng och vi spanar lite inför kvällens hemmamatch mot Kalmar.

Fortfarande Obesegrade efter 60

Trots poängtapp och hackiga prestationer har Djurgården lyckats få med sig poäng från samtliga sju matcher hittills. Framöver kommer det givetvis att krävas mer, men att förbli obesegrade efter 60 minuter går det definitivt att bygga vidare på. Första perioden mot SSK var ett fall framåt. Nu handlar det om att få ihop den berömda helheten.

Får Hugo chansen?

Viktor Andrén har nu startat tre raka matcher, men hade ingen rolig kväll mot SSK. 1-2 reduceringen kom,som alltid, helt olägligt och nog grämer han sig extra mycket efter att pucken retligt styrts in via hans benskydd. Det skulle på ett sätt kanske vara bra att låta honom försöka studsa tillbaka mot Kalmar, men om man ska följa Djurgårds Logiken borde det vara dags för Hugo Hävelid att få chansen. Hävelid har två vinster på två matcher denna säsong, och lär vara sugen på att följa upp hemma debutens nolla mot Östersund, med att göra detsamma ikväll.

Tredje linans impact

När SSK skickligt parerade kedjan med Kelleher-Krüger-Thoresen, och lyckades få Axelsson ur balans, fanns det andra som steg fram. Tredjelinan bestående av Eklund-Larsson-Blomgren växte fram ordentligt och skapade flera bra lägen. Eklund har tagit stora kliv i sitt spel, där hans intensitet och rappa skott är hans främsta kännetecken. Hampus Larsson har även han börjat hitta mer rätt i sin roll som center, och fick göra sitt första mål i Hockeyallsvenskan, senast mot SSK. Visst finns risken att hans prestationer kan gå lite upp och ner under säsongen, och det kan bli tufft för honom att behålla sin plats när både Linus Eriksson och Arvid Costmar är tillbaka. Men tillsvidare fungerar han utmärkt i den rollen. David Blomgren förblir fortfarande Djurgårdens bäst bevarade hemlighet. Som en schweizerkniv kan han användas till det mesta och ifall det är någon som kan göra det "en kall och regnig kväll i Stoke", ja då är det Blomgren. Trion lär få chansen att spela ihop mot Kalmar, givet att inget oförutsett inträffar.

Assistenterna Axelsson/Klasen

Det är lätt att stirra sig blind på Dick Axelssons utvisningar, men faktum är att han var inblandad i två av Djurgårdens tre mål mot SSK. Han spelade skickligt fram Viktor Eklund till 2-0 och fick andra assist på Colby Sissons 3-2 mål. Om Axelson fick andra assisten kan ni säkert lista ut vem som slog passningen till Sissons? Jodå, visst fick även Linus Klasen göra poäng mot Södertälje. Hittills har herrarnas handleder från Huddinge bidragit med totalt 15 poäng på sju matcher, något de gärna får fortsätta med.

Motståndarna

Inför säsongen var det många som tippade Kalmar längre ner i tabellen, och även om det fortfarande är många matcher kvar, så verkar smålänningarna inte ha bråttom med att hitta till experternas placering. Inför kvällens match parkerar Kalmar på en tredjeplats i serien, med en imponerande målskillnad på 23-13. Lagets amerikaner Andrew Vanderbeck och Trevor Cosgrove har stått för mycket av poängproduktionen tillsammans med Teemu Väyrynen. I laget hittar vi även Djurgårdsbekantingen John Dahlström som hittat nätet två gånger hittills. Kalmar reser upp till Stockholm med en 3-1 seger hemma mot Östersund i onsdags.

Med en trepoängare ikväll skulle Djurgården passera smålänningarna i tabellen och hjälpa experterna i sin tippning. Kalmar lär ha andra planer.

Tomas Davies2024-10-11 07:00:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen