Inför Kazakstan-Sverige
Mycket talar för att Victor Hedman och Erik Karlsson får fira en fjärde raka seger under torsdagseftermiddagen

Inför Kazakstan-Sverige

Det har blivit torsdag och en ny matchdag är i vardande för Sverige. Ett svenskt lag som på ett övertygande sätt gått rent genom sina tre första matcher i Ostrava.

Det enda testet man hittills ställts inför var i premiärmatchen mot USA, något man klarade av med bravur. Därefter har det mest varit en promenad genom ett vilt kämpande men otillräckligt Polen och ett Tyskland som långt ifrån kom upp i någon vidare nivå. Således är det än sålänge svårt att på riktigt säga något om var årets upplaga av Tre Kronor egentligen står. Det ska såklart göras ett jobb för att vinna även de matcher som bara ska vinnas, dock är känslan att det finns mer att plocka ut ur denna upplaga av Tre Kronor.

Dock talar egentligen ingenting för att man kommer att vara överdrivet mycket klokare i frågan kring Sveriges status efter kvällens match mot Kazakstan heller. 

Det är ett Kazakiskt lag präglat av den lokala KHL-klubben Barys Astana, som misslyckats med att ta sig till slutspel de senaste två säsongerna. Och där de flesta Kazakerna verkar ha fört en relativt anonym tillvaro poängmässigt.
Visst, det finns närmare 4000 KHL-fighter totalt i truppen. Men det är många med rätt blygsamma resultat, och utan att ha någon vidare koll på KHL så är känslan att Kazakstans resultat såhär långt i turneringen talar en ganska sanningsenlig bild om var man befinner sig. 

Summa summarum så ska inte Tre Kronor kunna hotas nämnvärt i eftermiddag heller. Kvalitetsskillnaden ska helt enkelt vara för stor för att det ska kunna ske. Visst, skulle svenskarna göra bort sig å det grövsta skulle vi väl ha en match. Men inget vi sett såhär långt i turneringen skvallrar om att det skulle vara särksilt troligt.  

Svenskar att hålla ett öga på:
I det svenska laget så har André Burakovsky stuckit ut väldigt positivt här under början av turneringen. Efter en poänglös premiär så har han varit väldigt drivande framåt under de senaste två matcherna och fått en fin utdelning med fem poäng. Kul och något man kan unna honom efter en skadefylld säsong i Seattle. 

Kazaker att hålla ett öga på:
I Kazakstan så har den 25-årige backen Samat Daniyar producerat lagledande tre poäng under turneringen. Men den som sticker ut när man läser igenom truppen är självklart lagkaptenen Roman Starchenko, som vid en respektabel ålder av 38 år nu kliver in i sin 16e raka VM-turnering. Fräsiga gubbar ska alltid premieras, därför är det på sin plats att kolla in honom lite extra.

Om man inte följer matchen på plats går den att följa på TV6/Viaplay med nedsläpp klockan 16:20

Emil Gummessongummesson_94@outlook.com@EmilGummesson2024-05-16 06:00:00
Author

Fler artiklar om VM 2024