Gavlerinken Arena, 2017-03-20 19:00

Brynäs - Linköping

Inför kvartsfinal 2: Tankarna förs tillbaka till guldsäsongen 2012

Inför kvartsfinal 2: Tankarna förs tillbaka till guldsäsongen 2012

Vinner Brynäs imorgon så kan den här serien sluta 4-0 i matcher. Frågan är om Brynäs kan fortsätta som senast eller om Linköping kommer ut som ett nytt lag?

Gårdagens match slutade otroliga 0-6 till Brynäs, ett resultat som fick mig att tänka tillbaka på slutespelsserien 2011/2012 när Brynäs gick hela vägen till guldet. En tid där Oh ah Silfverberg ekade i Gavlerinken och Le Mat-pokalen tillslut efter 13 års väntan fick höjas till skyarna. Brynäs vann också då en viktig kvartsfinal stort med 0-5 nere i Scandinavium. Målskyttarna i den matchen hette Jesper Ollas, Jakob Silfverberg, Mads Hansen, Simon Löf och Sebastian Wännström. Härliga minnen!

Men nu är det nya tider, jag måste ärligt säga att jag inte hade alltför höga förväntningar när jag satt mig framför tvn igår kväll. 4-2 i matcher till Linköping kändes som det mest troliga resultatet och inledningsmatchen trodde jag Linköping skulle ta hem ganska enkelt på hemmaplan.

Aldrig har det känts så skönt att ha fel. Brynäs klev ut och fullständigt krossade ett överraskande svagt Linköping. Efter 0-4 målet en minut in i andra perioden var matchen död, båda lagen spelade i princip av resterande tid och våran kapten Jacob Blomqvist kunde tillslut trycka in slutresultatet 0-6.

Kvartsfinal 2
Morgondagens match kommer bli något helt annat. Frågan är om Brynäs kan fortsätta som senast eller om Linköping kommer ut som ett nytt lag? Jag tror på det sistnämnda. Linköping är betydligt bättre än vad vi fick se senast och Marcus Högberg som är en av ligans bästa målvakt kommer vilja revanschera sig ordentligt. Med det sagt tror jag fortfarande att Brynäs har en väldigt bra chans, hemmaplan och förhoppningsvis en storpublik i Gavlerinken kan väga över åt Gävlelaget.

Skulle Brynäs vinna imorgon så kan den här serien sluta 4-0 i matcher. Det skulle innebära att Brynäs för andra gången sedan säsongen 1999/2000 tar sig förbi kvartsfinalen, första gången var säsongen 2011/2012 och vi alla kommer väl ihåg hur det slutade då?

Som sagt, härliga minnen!
 



Brynäs - Linköping
Gavlerinken
Nedsläpp 19:00
C-more

Skribenten tippar: 2-2, Sen avgör Oskar Lindblom i förlängningen!

Christoffer JanssonJjaansson2017-03-19 18:43:00
Author

Fler artiklar om Brynäs