Inför Leksand - HV71: Välkommen tillbaka Olle

Inför Leksand - HV71: Välkommen tillbaka Olle

Leksand är på en två matcher lång seger streak. Motståndarna HV är på en två matcher lång förlust streak.

Det är ett formstarka Leksand som tar emot ett för tillfället svagt HV.
Leksand vann det viktiga gävledala-derby och även matchen efter mot Växjö. En match där dalalaget visade att man kan spela bra ishockey även den här säsongen.
Tabellen är jämn och precis bakom Leksand hittar vi HV på 7 inspelade poäng. Senast föll man i en tuff drabbning mot näst jumbon Rögle efter förlängning. Matchen innan dess mot Malmö med 4-2.

Leksand
Dom tre senaste matcherna för Leksand har bärgat 7 av 9 möjliga poäng. Seger senast mot Växjö med 4-2 i kanske säsongens bästa match.
Jakob Hellsten har verkligen hittat formen och bevisat sig värdig att bära den vita tröjan med två riktigt bra matcher i Mantas frånvaro.
En annan som har en bra formkurva är Peter Cehlarik med poäng 8 som tre senaste matcherna.

Mantas Armalis är fortfarande borta lika så Anton Johansson och Joonas Lyttytinen som bägge två är skadade. Marek Hrikvik var inte med på onsdagens träning, men han ska ha fått ledigt.

HV71
Deras tre senaste matcher är lite tyngre än Leksands. Två senaste har dom fått med sig 1 poäng mot Rögle och kammade noll mot Malmö.
Matchen dessförinnan gjorde dom en kanon insats mot FBK och vann med imponerande 6-3 på hemmais.
Ett problem HV har haft denna säsongen är spelet på bortaplan där ligger man näst sista i borta tabellen. Med 0 poäng och 10-18 i målskillnad.
Är det någon som ska kunna ändra på det är det finnen Henrik Borgström som gjort 9 poäng än så länge den här säsongen med 2+7.
Kan Andre Pettersson och Olle Alsing som förövrigt kommer tillbaka komma upp i nivå så har HV goda chanser att åka hem med poäng.

Vad: Omgång 10 i SHL, Leksands IF - HV71
Vart: Tegera Arena, Leksand
När: Torsdag 17/10 kl 19.00
TV: Tv4 sport live 1, Tv4 play

Framåt Masar
 

 

Anton Melin@antonVONNmelin2024-10-17 14:49:00
Author

Fler artiklar om Leksand