2020-06-27 13:30

Preston - Cardiff

Inför Luleå-Djurgården

Inför Luleå-Djurgården

Efter ett succéartat 2014 som bland annat innebar en efterlängtad uppflyttning till SHL avslutas nu Djurgårdens år med bortamatch i Luleå.

Tre poäng och lika många placeringar skiljer lagen emellan inför tisdagskvällens sexpoängsmatch i Coop Norrbotten Arena. Djurgården ligger för närvarande sexa i den jämna SHL-tabellen med 47 inspelade poäng, medan Luleå parkerar på en niondeplats på totalt 44 poäng.
 
Båda lagen kommer stärkta från segrar i den senaste omgången. I Växjö vann Luleå en målsnål tillställning med 2-1, medan Djurgården tog Globen-revansch för den snöpliga förlusten mot Leksand på annandag jul genom att besegra Brynäs med hela 5-2. Högst anmärkningsvärt är att Djurgården i matchen svarade för tre raka powerplay-mål och förbättrade därmed statistiken i spelformen från usel till mindre usel.
 
Lagen har drabbat samman två gånger tidigare i SHL denna säsong, där bägge matcherna har slutat med uddamålsseger för stockholmslaget. Lägg därtill att DIF även vann mötet på försäsongen i augusti, vilket rimligen borde vara ännu ett skäl som borgar för att man kliver in till matchen med ett litet psykologiskt övertag på sina motståndare. Norrbottningarna har dock lyft sig flera snäpp på slutet och det kommer definitivt krävas att Djurgården når upp till samma höjder som mot Brynäs, då anfallsspelet stundtals var lysande. Luleå har nämligen visat prov på en nästintill felfri defensiv efter juluppehållet, då man endast släppt in ett mål i de tuffa bortamatcherna mot Färjestad och Växjö.
 
Läget i lagen
I Luleås senaste match i söndags saknades skadade Per Ledin, Lennart Petrell och Robin Jonsson samt den JVM-upptagna duon Lucas Wallmark och Peter Cehlarik. Ett par dagar innan jul blev det officiellt att klubben värvat KHL-backarna Chad BIllins och Jonathan Sigalet. Ingen av dessa har dock gjort debut ännu, och det är i skrivande stund oklart om de hinner bli spelklara mot DIF.
 
I bortalaget Djurgården är frånvaroläget bättre än på länge. Mot Brynäs senast saknades endast långtidsskadade Daniel Fernholm samt JVM-backarna Robin Norell och Andreas Englund.
 
Håll ögonen på

Cam Abbott, Luleå
Liksom sin bror har Cam Abbott vaknat till liv rejält på slutet efter en ganska tung höstsäsong. På Luleås fem senaste matcher har Cam bokförts för åtta poäng (4+4), något som endast övertrumfas av Örebros Derek Ryan som noterats för hela nio poäng under motsvarande tidsperiod i SHL.
 
Marcus Sörensen, Djurgården
Tveklöst en av ligans hetaste spelare för tillfället. Fortsätter Sörensen vara på samma spelhumör framöver så kan inte längre förbundskapten Per Mårts blunda för 22-åringen när han så småningom ska ta ut truppen till Tre Kronors dubbellandskamper mot Finland i början på februari.

Christoffer Söderlund2014-12-29 22:54:40
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen