Inför semi 7: Vilket lag går vidare?
Under torsdagskvällen avgörs semifinalserien mellan Djurgården och Färjestad.

Inför semi 7: Vilket lag går vidare?

Efter ännu en genomklappning tvingas Djurgården att spela en sjunde och avgörande semifinalmatch i Löfbergs Arena under torsdagskvällen. Glädjande nog är Adam Reideborn tillbaka i spel igen.

Det var uppdukat för en riktig hockeyfest i Globen – men DIF-spelarna lyckades inte alls svara upp till de högt ställda förväntningarna. Istället klappade laget ihop fullständigt i mittperioden, vilket la grunden till den bittra 1–6-förlusten.
   Det innebär att Djurgården under de senaste två mötena med Färjestad har släppt in hela 14 mål. Något som den defensive backen Alexander Urbom av förklarliga skäl inte är speciellt nöjd med.  
   – Vi måste gå tillbaka till grunderna. Det är det det handlar om. Försvarsspel först. Det är det slutspel handlar om. Man kan inte hålla på att ge bort enkla mål. Så är det bara, säger han till HockeyNews.se inför den sjunde semifinalen. 
   Någon som hade en riktigt tung afton i Globen var andremålvakten Robin Jensen – som hoppade in mellan stolparna när Adam Reideborn befann sig på BB. Totalt släppte burväktaren in sex mål på 18 skott, vilket gav en räddningsprocent på tunga 66,6. Något som lagkaptenen Jacob Josefson tyckte var minst sagt förargligt.
   – Robin är en bra målvakt, men tyvärr kunde vi inte spela tillräckligt bra för honom i dag, sa Josefson till hockeysverige.se efter slutsignalen. 

Tränaren efter genomklappningen: "Jag är besviken"
Lagkaptenen hävdar att det sena målvaktsbytet inte gav en negativ klang i laget.
   – Det var ingenting man tänkte på innan. Vi har haft Robin i mål tidigare och han är en grym målvakt. Han har kört på riktigt bra även om Adam stått mestadelen av matcherna.
   Även om förlusten skrevs till hela 1–6 fanns det några ljusglimtar för Djurgården att ta med sig vidare i matchserien. Assisterande tränaren Mikael Håkanson gav sin syn av matchbilden under tisdagskvällen. 
   – Vi var extremt laddade inför den här uppgiften med ett fullt Globen, sa han till hockeysverige.se. Vi har ett jättebra momentum i matchen i andra perioden, men sedan kommer tvåan och trean och då går luften ur oss tyvärr. Det är inte okej nånstans. Vi skulle ha velat se mer känslor och ”passion for the game” i det läget. Jag är besviken för det.
   Nu får Djurgården dock en sista chans att revanschera sig efter två riktiga bottennapp. På torsdagskvällen spelas nämligen den sjunde och avgörande matchen i Löfbergs Arena. En minst sagt tuff uppgift för bortalaget – men de känner sig fokuserade inför utmaningen.
   – Vi har slagit Färjestad många gånger den här säsongen om jag inte minns fel. Och det är en match det handlar om. Vi får glömma det som varit och verkligen vara noggranna i det vi ska göra, säger Urbom till HockeyNews.se.

Reideborn tillbaka i buren – men frågetecken för duon 
För Djurgårdens del får laget tillbaka sin förstemålvakt till den sista semifinalmatchen. Adam Reideborn har precis nyligen blivit pappa, vilket betyder att han är tillgänglig för spel igen. 
   – Jag kanske inte har sovit lika mycket som jag är van vid att göra, men kommer att gå på inspiration. Det är en häftig match att få vara med om, berättar han för HockeyNews.se.
   För Tom Nilssons finns det en möjlighet att han kan vara tillbaka i truppen. Men det finns fortfarande en del frågetecken kring hans medverkan.  
   – Jag har inte förlorat hoppet, men det är dag till dag väldigt mycket. Det går åt rätt håll, så det känns bra, säger han till HockeyNews.se.
   Gällande Jonathan Davidsson finns ingenting nytt att rapportera, vilket betyder att han med största sannolikhet missar mötet i Löfbergs Arena. Även Axel Jonsson-Fjällby kan vara borta från spel, eftersom han klev av isen i Globen på grund av feber. 
   Sedan tidigare är Andreas Engqvist, Henrik Eriksson och Gustav Possler uppsatta på Djurgårdens skadelista.
   Färjestad kommer att få klara sig utan Fabian Zetterlund och Per Åslund. Det råder även ett stort frågetecken kring Linus Johansson medverkan. Anfallaren kolliderade med en egen spelare i senaste matchen och fick en olycklig smäll mot huvudet. 
   Nedsläpp för den sjunde och avgörande semifinalen sker klockan 19:30 i Löfbergs Arena under torsdagskvällen. 

Håll extra koll på:

Jakob Lilja – Anfallaren har inte fått saker och ting att stämma det här slutspelet. I senaste mötet med Färjestad var han ytterst nära att spräcka sin målnolla, men pucken ville inte in. Det är nu eller aldrig som det är dags för lagets poängkung från grundserien att kliva fram och visa vägen.

Marcus Nilsson – Med elva poäng på tolv matcher har anfallaren verkligen klivit fram för sitt lag under slutspelet. I Globen slog han till med två mål och en assist, så Djurgården behöver helt klart se upp lite extra när Nilsson får pucken. 

Alexander Urbom – Var framme och nosade vid Färjestads målbur i Globen, men det är inte där hans starkaste egenskaper finns. Det är istället i det defensiva arbetet som Urbom gör sig bäst. Djurgården är i desperat behov av att stoppa blödningen bakåt. Mycket av det jobbet startar med Urbom.

Anton Högsander2019-04-17 20:13:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen