Inför Troja-Halmstad

Inför Troja-Halmstad

Det är dags för runda 2 i Södra Höstettan. För Trojas del väntar premiärmotståndaren Halmstad hemma i LA.

Troja har haft en riktigt rolig första runda av Södra Höstettan där en hängmatch mot Karlskrona återstår. Det har blivit 16p av 18 möjliga och det enda poängtappet kom i premiären mot just Halmstad. Den matchen slutade 3-2 efter straffar.

Fredagskvällens motståndare Halmstad har också haft en trevlig första runda där enda förlusten kom borta mot Karlskrona.

Hemma i LA har Troja gått rent och lirat in 12p och 17-5 i målskillnad. Det blir intressant att se om Troja fortsätter vara hemmastarka och fixar femte raka hemmasegern.

Kikar vi i tabellen så har Troja redan nu säkrat upp ett gigantiskt avstånd ner till sjätteplatsen dit det är hela 11p plus målskillnad och dessutom med en match mindre spelad. Det ser väldigt bra ut för Troja redan nu alltså.

Med tanke på att sannolikheten för att Troja når Allettan är så stor som den är gäller det att hitta andra anledningar till att tävla. En sådan är såklart att besegra övriga topplag. Matchen mot Halmstad blir viktig ur den apspekten men det handlar även om att sätta i respekt för resten av säsongen.

Hur går det då i matchen? Jo Halmstad är ju ett bra lag och ett solklart topp5-lag. Troja har dock höjt sig rejält denna säsong där den starka defensiven har kompletterats med en klart starkare offensiv jämfört med föregående säsong. Troja känns hetare än på många säsonger. Fredagskväll i LA borgar också för kanonstämning! Tipset blir utefter dessa förutsättningar att Troa segrar med 4-2. Hur det gick vet vi framåt 2130 på fredagskvällen!

Mattias Danielson2024-10-17 23:11:00
Author

Fler artiklar om Troja/Ljungby