Inför Troja-Karlskrona

Det är dags för toppmöte i Södra Höstettan när Troja tar emot Karlskrona hemma i LA.

Det blev inga poäng hemma för Troja mot Halmstad på fredagskvällen. Troja hade det mesta av spelet och borde kanske avgjort i andra perioden istället kunde Halmstad avgöra i tredje perioden och till slut vinna med 3-1. 

Chans till revanch kommer på onsdagskvällen då trean Troja tar serieledande Karlskrona. Troja på 16p och KHK på 21p där KHK tagit samtliga poäng i de inledande 7 matcherna medan Troja tappat 5p, samtliga mot Halmstad.

Troja och KHK hade en rejält fight för två säsonger sedan kvalet till HA, en fight som Troja gick segrande ur. Det året nådde Troja KS och var till slut inte långt ifrån att ta steget upp.

Det känns som att KHK har steppat upp sedan dess medan Troja har något liknande på gång.

Det ska bli väldigt intressant att se om det är dags för KHKs första poängtapp denna säsong. Troja spelade bra mot Halmstad och borde minst haft ett likaresultat, kanske kommer poängen retroaktivt nu istället.

Tipset blir att Troja är rejält taggade efter fredagsförlusten mot Halmstad och att man ser till att ge KHK säsongens första förlust. Tipset blir därför att Troja segrar med 4-2. Hur det gick vet vi framåt 2130 på onsdagskvällen!


 

Mattias Danielson2024-10-22 22:57:00
Author

Fler artiklar om Troja/Ljungby