Inför Troja-Pantern

Troja står inför sin fjärde match i Södra Höstettan. För motståndet står Pantern hemma i LA.

Det blev en riktigt trevlig onsdagskväll för Troja och dess supportrar när Västervik slogs tillbaka med 4-1 hemma i LA. Det var starka papper framförallt med tanke på att hela fem tongivande spelare saknades i Troja.

Det som imponerat mest så här långt för Trojas del efter 7p av 9 möjliga på tre matcher är kanske ändå inte spelet utan mer nötandet, tyngden och styrkan att trycka in kassar från slottet. Just det sistnämnda var väldigt svagt föregående säsong.

Nu väntar då nykomlingen Pantern. Även denna match liras i LA, vilket blir tredje raka hemmamatchen för Troja.

Pantern har lirat 4 matcher så här långt och det har blivit 2p via seger borta mot Tyringe. Pantern har haft en svår upptakt med matcher mot tippade topplagen Västervik, Halmstad och Karlskrona. Där har man inte riktigt räckt till, något man inte heller kan begära. Vi får se om Pantern hävda sig bättre när de får möta mer tippat bottenmotstånd.

Men först väntar en troligen ytterligare en svår match för Pantrarna från Kirseberg i Malmö. För oavsett om Troja saknar en hel del spelare så skulle allt annat än en hemmaseger för Troja i denna match var en jättelik skräll.

Det känns som att det endast är underskattning som skiljer Troja från ytterligare 3 poäng. Fredagskväll i LA är annars en riktig plusfaktor. Stämningen förra fredagen i hemmapremiären var magisk.

Tipset blir att Troja fixar tredje raka trepoängaren vid seger med 5-0. Hur det gick vet vi framåt 2130 på fredagskvällen!

Mattias Danielson2024-10-03 23:20:11
Author

Fler artiklar om Troja/Ljungby