Inför Tyringe-Troja

Onsdag och lillelördag är sedan gammalt matchdag för division 1. För Trojas del väntar Tyringe borta denna onsdagskväll.

Det blev ytterligare tre Trojanska poäng senast när Pantern slogs tillbaka med 4-1. Segern var aldrig hotad och kunde snarare blivit större.

Troja har i och med segern 10p av 12 möjliga på de fyra inledande matcherna. Det känns väldigt klart redan i början av serien att topp 4 kommer bli KHK, Troja, Västervik och Halmstad. Sedan finns det ju då en femteplats att slåss om för övriga och ett av de lagen är Tyringe där Mats Lusth numera huserar som tränare.

Tyringe har inlett säsongen helt okej med Tyringemått mätt. 5p på de fem inledande matcherna gör att Tyringe just nu faktiskt innehar den där femteplatsen.

Framförallt imponerar segern hemma mot Västervik men det var inte heller långt ifrån poäng borta mot KHK senast som bara blev 2-1.

Varning utfärdad för Trojas del alltså. Med minsta lilla underskattning från Trojas så finns det definitivt en risk för poängtapp för Troja.

Det ska bli väldigt intressant att se vart denna match tar vägen. Känslan är att det kommer bli jämnt och ett likaresultat känns inte helt omöjligt, Tipset blir ändå att Troja med en något högre nivå i samtliga lagdelar men framförallt med större bredd till sist tar hem matchen med 3-2. Hur det gick vet vi framåt 2130 på onsdagskvällen!

 

Mattias Danielson2024-10-08 23:53:40
Author

Fler artiklar om Troja/Ljungby