Inför Västerås - AIK

AIK åker under fredagen för att möta Västerås på bortais i Allsvenskan, laget kommer till spel efter seger med 2-1 i senaste matchen mot Östersund. Det skulle smaka bra med en ny seger för att ta steget upp bland topp sex lagen i tabellen, varje vinst är bra för självförtroendet inför fortsättningen av säsongen.

AIK vann uppe i Östersund efter mål av Lukas Zetterberg och Christoffer Björk, segermålet var en delikatess efter en elegant framspelning av Scott Pooley som verkligen klivit in och visat på klass i varje match sedan han kom till klubben. En annan som imponerat under serieinledningen är målvakten Jonathan Stålberg, han har tagit platsen som första alternativ i målet och gjort det efter ett flertal vassa insatser.

Förväntningarna var höga på Simon Åkertström när han valde att skriva på för AIK, han har trots det varit en positiv överraskning för mig. Även om det går att jobba på en del i det defensiva spelet vissa matcher, så vägs det verkligen upp av mål- och poängproduktionen. AIK har gått bra den senast tiden med derbyvinsten som sticker ut det där lilla extra, trots det är känslan att det finns ytterligare lite till att ta ut av laget under fortsättningen av serien och att bygga något riktigt bra.

Inför mötet med Västerås gäller det som vanligt för AIK att hålla sig på isen, att undvika utvisningsbåset och spel i numerärt underläge. Samtidigt är känslan att laget behöver börja ta sig till avslut och skjuta lite mer, det är ofta motståndarna vinner skottstatistiken och en storspelande Jonathan Stålberg i målet kan inte vinna alla matcher. Det kan vara ett utmärkt tillfälle för Lukas Zetterberg att hitta nätet igen, att avgöra mot sin tidigare klubb.

AIK väljer nu även att låna in backen Albin Sundin från Frölunda, 20-åringen ska enligt AIK:s hemsida vara spelklar redan till kvällens match mot Västerås.

Jag har för lite kunskap om Västerås för att analysera vad de ska göra, samt vad AIK ska se upp med. Jag kan bara kort konstatera att de redan valt att byta tränare.

FRAMÅT AIK!!!


 

Niclas Pettersson2024-10-25 09:21:18
Author

Fler artiklar om AIK

Dags för derby mot "unga hungriga" Djurgården