Intervju med Victor Öhman
Victor Öhman under sin förra sejour i Modo

Intervju med Victor Öhman

Modoredaktionen tar ett snack med Modos återvändande nyförvärv Victor Öhman

Hej Victor, och tack för att du vill vara med på intervju!

Det är lugnt, klart man ställer upp.

Hur känns det att vara tillbaka i Modo?

Det känns fantastiskt bra. Det är otroligt roligt och det känns väldigt inspirerande att vara tillbaka och spela för moderklubben igen. 

Gick det snabbt att bestämma sig?

Ja det tog inte många timmar innan jag bestämde mig för det här, det var inget svårt val att göra. 

Hur sköttes förhandlingarna? Det var väl inte officiellt med Sundlöv som sportchef när du skrev på?

Nä precis, det var Fredrik Andersson som tog hand om det där när han var tillförordnad sportchef. Det var honom jag snackade med under mina förhandlingar, men Sundlöv var redan klar så dom hade snackat ihop sig innan. Sen blev Fredrik Andersson klar som tränare för Timrå, det var lite oväntat. 

Hur kändes det att skriva på innan varken tränare eller sportchef var officiellt klara?

Lite speciellt var det, men jag hade fått lite information om vilka det lutade mot så jag var ju inte helt ovetande. Tränare var väl inte helt klart, men det spelar ingen roll vilken tränare det är egentligen utan jag måste prestera för att få spela. För min del så känns det mer som det är jag och mina prestationer som bestämmer hur mycket jag får spela. 

Hur känns det nu när Hans Särkijärvi är klar och på plats i Övik?

Vi har haft individuella samtal med honom och jag tycker det känns jättebra, han har bra rutin och verkar hård men rättvis, så det känns bra.

Hur mycket följde du med hur det gick för Modo förra säsongen?

Det var mycket, jag har ett Modohjärta så jag kollade på alla matcher jag kunde se. Sen var ju brorsan med (Oscar Öhman, reds. anm) i laget så det var många matcher jag kollade, sen var det lite för många gånger man var lite förtvivlad men det var tur att dom kunde knipa tillräckligt med poäng på slutet för att slippa negativt kval och kunna börja fokusera på den kommande säsongen. Sen var det skönt för supportrarna att slippa ännu en nagelbitare. 

Hur tyckte du att Oscar skötte sig?

Jag tycker han gjorde det bra, det var hans första seniorsäsong och det var väl lite ovisst i början om han skulle ta en plats i A-laget, men han tog en tröja och jag tycker han gjorde sin roll jättebra som fjärdecenter. Han gjorde det jättebra defensivt och spelade även en del boxplay så han gjorde sin roll väldigt bra.

Vad säger du om din egen säsong?

Jag är nöjd med min säsong, laget var framgångsrikt så det blir det ju nästan automatiskt så att det går bra för individen också. Jag är nöjd, och jag är jätteglad att jag får chansen att komma tillbaka hit och spela för Modo. Det är en dröm och kommer bli väldigt speciellt, särskilt nu då brorsan också är med. 

Känner du att du har utvecklats under dom senaste säsongerna?

Ja det har jag verkligen, speciellt i farten i min skridskoåkning, jag var lite trög förut men nu tycker jag att jag har fått väldigt bra fart på skridskorna. Det måste man ha i Hockeyallsvenskan för det är en väldigt snabb liga, och om man inte har farten i benen så hänger man oftast inte med.

Tror du att Modo hade underskattat farten i Hockeyallsvenskan?

Ja så kan det nog ha varit, många har spelat på högre nivå men dom trodde nog inte att det skulle gå så fort som det gjorde. Det är väl inte lika kontrollerande hockey som i SHL, men det går minst lika fort. 

Sen var det lite turbulent runt dig utanför rinken förra säsongen?

Ja precis, det blev inte så lyckat, men nu har jag lagt det bakom mig och gått vidare.

Ni är inte det första brödraparet i släkten som har spelat för Modo?

Nä vi är några stycken, det är tredje generationen så det är väldigt häftigt. 

Känns det som det sätter press på er att komma från den bakgrunden eller är det mer en rolig grej?

Jag ser det mer som en roligt grej, det visar att vår släkt har varit här och kämpat för Modo i många år. Jag tycker det bara känns bra, sen kan man få ett och annat tips också.

Vad har du för målsättning med den kommande säsongen?

Min målsättning är att fortsätta utvecklas som jag gjort dom senaste säsongerna, och att ta ännu ett kliv på det individuella planet. Samtidigt är målet att ta upp Modo dit dom hör hemma i SHL, det är en väldigt viktig och intressant säsong som kommer. 

Vad hoppas du kunna bidra med i årets Modo?

Jag hoppas kunna bidra med allt möjligt egentligen. Jag vill utvecklas lite mer offensivt och kunna göra lite mer poäng, och så vill jag vara den där stabila centern som kan ta tekningar i egen zon och försvara ledningar, så jag hoppas kunna få en ganska stor roll. Sen är det upp till mig att visa att jag ska ha det också.

Du gjorde mycket poäng under juniortiden men det har inte lossnat på samma sätt på seniornivå, är det nåt du tänker extra på?

Egentligen inte, utan för vissa tar det lite längre tid att komma in i seniordressen, och det har tagit nåt år extra för mig. Men jag tycker att jag skapade mycket under förra säsongen och hade en ganska bra säsong där jag fick spela mycket. Jag tycker jag utvecklades mycket, och jag ser fram emot den kommade säsongen där jag kan få bevisa ännu mer. 

Och kanske få göra mål för Modo, och inte bara mot Modo?

Ja precis, det blev ju nåt mål mot Modo sista säsongen så vi får hoppas att det blir några mål framåt den här gången.

Hur tycker du sommarträningen känns hittills?

Det känns bra, vi kör stenhårt nu några veckor innan vi får komma in på isen. Jocke kör hårt med oss, så det känns bra att vara igång. 

Har du nån favoritdel av sommarträningen?

Nä (skratt). Det har jag nog inte, utan det är mest att kriga sig igenom. Det är inte det roligaste man gör men det är väldigt nyttigt, och man måste förbereda sig.
Det är lite roligare att vara ute på is med puck och klubba än att vara ute i löparspåret och köra intervaller, det tror jag dom flesta håller med mig om. 


Tycker du att det är stor skillnad i sommarträningen jämfört med dina andra klubbar?

Jo det är det, för två år sen var jag i Oskarshamn och då körde dom också hårt, men upplägget var lite annorlunda. Då var det mest ett pass om dagen, här är det lite mer, två pass och lite hårdare. Sen ifjol så körde jag sommaträningen i Övik tillsammans med farsan (Jens Öhman, reds. anm) och då körde jag också väldigt hårt, och det var mycket på grund av sommaträningen förra året som jag utvecklades i min hockey. 

Hur tycker du att gruppen i Modo känns?

Jag tycker det är en jättebra grupp, vi har fått in grymma karaktärer och grymma spelare, så det känns jättebra just nu. Jag tror våran grupp kan bli väldigt starka tillsammans. Ifjol i Västervik var vi också väldigt sammansvetsade och kom trea, och jag tror det berodde på att alla köpte sina roller och trivdes tillsammans. Jag har lite samma känsla över den här gruppen, så det känns väldigt bra. Vi har kanske ingen karaktär som sticker ut på samma sätt som Conny Strömberg, men det kanske utvecklar sig och kommer fram under säsongen (skratt). 

Har du bra koll på övriga nyförvärv som kommit in i Modo?

Jag har koll på dom flesta, man har spelat mot i stort sett alla, och har spelat med flera av dom, så jag har koll på vad dom är bra på. 

Hur tycker du truppen ser ut?

Det ser jättebra ut, vi har poänggörare. vi har kreativa spelare och så har vi även dom som kan göra grovjobbet och smutsa ner sig lite, så det känns som en bra mix. Sen har vi två bra målvakter så det är en väldigt stor nyckel till att ha framgång. Sen är det viktigt att truppen har så många spelare klara såhär tidigt också.

Då avslutar jag med att fråga hur det känns att spela med, och delvis konkurrera med, brorsan Oscar?

Det är väldigt roligt att få spela med honom, men det blir lite av en konkurrenssituation eftersom vi har samma position så det blir intressant, men samtidigt så hade han ändå fått konkurrera med nån annan om det inte varit just jag. Jag konkurrerar gärna med honom, och jag tror gärna han konkurrerrar med mig också, så jag tror bara det blir roligt. 

Då tackar jag för att du ställde upp, och önskar lycka till framöver!

Tack så mycket!

Peter Kempekempelito2017-05-23 15:19:47
Author

Fler artiklar om MoDo