Kedjorna avslöjades under årsmötet
Under årsmötet visade Djurgården upp ett första utkast på kedjeformationerna.

Kedjorna avslöjades under årsmötet

Under torsdagskvällen höll Djurgården sitt årsmöte på Tele2 Arena. Då fick de tillresta medlemmarna se ett smakprov på nästa säsongs kedjeformationer.

Förberedelserna inför den kommande säsongen är i full gång. Under torsdagskvällen samlades Djurgården Hockey för sitt traditionsenliga årsmöte – och där passade klubben på att gå igenom den nuvarande truppen.
   Under kvällen visades även ett första utkast av de tilltänkta kedjeformationerna. Det såg ut som följande:

Målvakter
Adam Reideborn
Robin Jensen
Backar
Alexander Urbom – Linus Hultström
David BernhardtTom Nilsson
Olle Alsing – Jesper Pettersson
Bobbo Petersson – Simon Johansson (Axel Andersson)
Forwards
Dick AxelssonAndreas EngqvistNiclas Bergfors
Jakob Lilja – Jacob JosefsonDaniel Brodin
Gustav PosslerMarcus DavidssonJonathan Davidsson
Henrik ErikssonSebastian Strandberg – Emil Bemström
Manuel Ågren, Erik Walli Walterholm, William Wiå

Eftersom detta i nuläget får ses som preliminära kedjeformationer kan det vara bra att ta detta med en viss nypa salt. Värt att notera är att David Bernhardt tycks få en betydande roll på backsidan. 20-åringen tar i det här fallet en plats i andrafemman, medan Jesper Pettersson kliver ned till tredjefemman.
   Den nyligen Boston Bruins-draftade backtalangen Axel Andersson är också ett namn som är värt att lyfta fram. 18-åringen lär få chansen i SHL den kommande säsongen – och just nu är han uppsatt som extraback i laguppställningen. Gällande nyförvärvet Bobbo Petersson bildar han för tillfället backpar med talangen Simon Johansson i den fjärde backformationen.
   På forwardssidan möts vi inte av lika många överraskningar. Värt att notera är att Niclas Bergfors tar plats som högervinge i förstakedjan. Jonathan Davidsson finns med i laguppställningen, trots att det finns en möjlighet att han lämnar för NHL om det visar sig att Columbus Blue Jackets är villiga att satsa på honom.
   Att Manuel Ågren just nu står som extraforward beror med största sannolikhet på att han drabbats av körtelfeber. Om så inte var fallet hade han antagligen klivit in i tredje- eller fjärdefemman. Allt som allt återstår det att se om det här blir Djurgårdens formationer när pucken släpps i premiären mot Frölunda i Scandinavium den 15 september.

Anton Högsander2018-06-29 08:00:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen