Säsongen är över

Första perioden
Hemmalaget började starkast och sköljde till en början över LHC. Till en viss del väntat men visst hade man velat se spelarna med ett lejon på bröstet vara laget som satte tonen i denna måste-match!

Trots fördel för HV så var det Linköping som fick de farligaste lägena i inledningen. Men chanser måste sitta och det gjorde de inte, istället var oturen framme vid ledningsmålet. Thörnberg skickar in pucken på måfå och via Ljungs ben styrs den in i kassen.

HV utökade sedan sin ledning efter att både Eddie Larsson och Jimmy Andersson stått för tveksamma insatser. Eddie Larsson tog ett felbeslut och Jimmy Andersson slog en bedrövlig passning, så  istället för att behålla pucken i offensiv zon fick hemmalaget komma fyra mot en och efter snyggt klapp-klapp spel satt pucken högt bakom Gustavsson.

Ett trött Linköping orkade sedan inte göra något nämnvärt i perioden och förutom halvchanserna i början och var man inte värda att ens nämnas i sammanhang med ordet slutspel.

Andra perioden
I andra halvlek var det total dominans för de mörkblå och med halva perioden spelad så hade alltså ett jagande LHC enbart fått till två skott på mål. Linköping blixtrade stundtals men man hade förtvivlat svårt att förvalta sina chanser, vassaste läget fick Johan Södergran som i den nionde minuten fick öppet mål men inte ens det räckte för ett mål.

Tredje perioden
Man önskar att man hade fått rapportera om en heroisk tredjeperiod där spelarna i den vita dressen kämpade med blod, svett och tårar. För laget, för supportrarna och för staden men det finns inte där och årets upplaga av LHC stod för en bedrövlig sista period där det var HV’s period återigen, från start till slut och det är egentligen bara tre spelare som kommer undan ikväll. Lukas Bengtsson, Jonas Gustavsson och Johan Södergran. För att hälla extra salt i supportrarnas sår så säljer sig LHC billigt gånger två i slutsekunderna och siffrorna som får avsluta det här helvetet till säsong skrivs till 4-0.