Brynäs - MoDo
5 - 2

Målkalas när Brynäs besegrade Modo

Brynäs blev vinnare efter en svängig historia. Modo får åka hem utan några poäng efter kvällens match i Gävle.

Första perioden: Publiken i Monitor ERP Arena hade knappt hunnit sätta sig, innan de fick se matchens första mål. Efter 01:57 höll sig Oskar Lindblom påpassligt framme och tog tillvara på returen från Theo Lindsteins skott. 1-0 och en smakstart för Brynäs.

Modo fick snabbt chansen att utjämna tillställningen, genom dubbla möjligheter till powerplay. Gästerna skapade någon chans, men det blev aldrig någon riktig hetta. Just utvisningar var bidragande till att spelet blev lite ryckigt i den första perioden. Såväl Brynäs som Modo fick spendera tid i utvisningsbåset.

Brynäs var något hetare i den första perioden. Spelet bidrog dock inte till något mer mål. Modo lyckades inte göra något mål alls under periodens gång och Oskar Lindblom blev därmed den enda målskytten.

Andra perioden: Periodens inledande minuter var inte av det bästa virket. Båda lagen slarvade med sina passningar och hade därmed svårt att lyckas skapa något.

Sedan sprakade det loss och perioden förvandlades till ett riktigt målkalas. Först ökade Brynäs på till 2-0, då Jack Kopacka blev målskytt efter en fin omställning. Då hade det spelats 05:40 av perioden.

Några minuter senare gjorde Modo inte bara ett, utan två mål och dessutom var det inte ens en hel minut emellan. Johan Södergran gjorde 2-1 och Måns Carlsson var målskytten vid 2-2. Modo var verkligen tillbaka i matchen igen och Brynäs hängde inte alls med, under en lång stund.

Om det var färdigt med mål för den här perioden? Nejdå. Efter 17:35 kom nästa mål och den här gången var det Brynäs som gjorde det och såg till att man återigen var i ledning. Anton Rödin blev målskytt, efter att ha serverats ett öppet mål av Axel Andersson. 3-2 på tavlan, vilket var ställningen efter två spelade perioder.

Den andra perioden blev väldigt svängig, minst sagt.

Tredje perioden: Brynäs rivstartade perioden och efter 04:37 ledde det till att ledningen ökades på till 4-2. Den här gången var det amerikanen Bobby Trivigno som höll sig framme och snyggt kunde styra in Simon Bertilssons skott.

Den tredje perioden gick väldigt mycket fram och tillbaka. Modo skapade ett bra tryck vid flera tillfällen och var nära att få till ytterligare en reducering. Brynäs kunde fokusera mer på att försvara sin ledning, snarare än att försöka göra fler mål framåt. Gästernas press gav inte resultat. Istället var det Brynäs Oskar Lindblom som satte punkt för matchen med 5-2 i tom kasse efter 18:09, vilket var hans andra mål för kvällen. Brynäs vinner matchen och får således tre poäng in på kontot.

Matchfakta

Första perioden: 1-0 (01:57) Oskar Lindblom (Theo Lindstein, Anton Rödin).

Andra perioden: 2-0 (05:40) Jack Kopacka (Linus Ölund, Simon Bertilsson). 2-1 (09:41) Johan Södergran (Sampo Ranta, David Bernhardt). 2-2 (10:36) Måns Carlsson (Johan Södergran). 3-2 (17:35) Anton Rödin (Axel Andersson, Jordan Schroeder).

Tredje perioden: 4-2 (04:37) Bobby Trivigno (Simon Bertilsson, Jack Kopacka). 5-2 (18:09) Oskar Lindblom (Anton Rödin, Victor Söderström) (Tom kasse).

Skott: 27-21 (9-4, 11-9, 7-8)

Publik: 7621.

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952024-10-14 21:57:00