Rögle - Växjö
5 - 2

Måste upp flera nivåer

En match där Växjö var bra men inte tillräckligt bra.

En sen matchrapport för kom hem sent igår kväll från bortamatchen mot Rögle. En match där Växjö kunde vunnit men för enkla misstag kostade dem segern.

Första perioden: Första perioden så började Rögle bättre med en fart och forecheck som man nästan visste att dem skulle göra. Den farten skulle leda till Växjö utvisning och powerplay till rögle två gånger i första perioden. Där Rögle gjorde mål båda gångerna, första av Filip Johansson och 2-0 målet gjordes av Anton Bengtsson. Men Växjö spelade bra och skulle får utdelning för det genom Manuel Ågren som gjorde 2-1. Sen skulle 2-2 målet komma snabbt efter genom Eric Martinsson, Joel Persson fick assist på båda målen. Inga mål än för Persson men en del assist. Dock i slutet av perioden skulle Rögle ta tillbaka ledningen genom Henry Bowlby. Första perioden slutar 3-2.

Andra perioden: Andra perioden var inte lika spännande som den första men det var bra spel från båda lagen. Både Rögle och Växjö skapade chanser för att göra fler mål, Växjö spelade mer kontrollerat än i första och Växjö skapade dem farligare chanserna i den här perioden. Men när det var 0,9 sekunder kvar av perioden så gör Rögle sitt fjärde mål för matchen genom Lukas Ekeståhl- Johnsson efter ett backskott som Åhman borde tagit. Riktigt tuff kalldusch för Växjö efter en okej/bra period.

Trejde perioden: Den sista perioden var nog Växjös svagaste period, där Rögle fick många chanser att avgöra helt och hållet. Växjö skapade också en del men inte tillräckligt för att kunna vända matchen. Rögle försvara sig bra också vilket gör det svåra för Växjö att kunna göra nåt. Rögle avgör matchen genom att sätta 5-2 i tom kasse genom Anton Bengtsson.

Ändå en okej match men en offensiv som är fortfarande trubbig och ett osärkhet målvaktsspel från Åhman gör att vi inte får några poäng med oss. Växjö måste komma upp i en högre nivå för att ta haka på topp 6 platserna och inte blir nerdragen i en bottenstrid.