Mattias Guter lämnar Djurgården
Mattias Guter lämnar DIF för Leksand.

Mattias Guter lämnar Djurgården

Mattias Guter som skrivit ett långtidskontrakt med Djurgården är nu överens med klubben om att bryta det.

Mattias Guters kontrakt sträckte sig till 16/17 och sågs som en framtida stommespelare i Djurgården efter avancemanget. Däremot så har det inte utvecklats så.

"Jag kände att jag inte ingick i planerna för framtiden och då var det bättre att hitta en annan lösning. Jag kommer att sakna båda lagkamrater och fans. Jag har trivts hur bra som helst i Djurgården", sade Mattias Guter.

Det är Guter själv haft önskemål att lämna laget i samförstånd med Djurgården.

"Efter önskemål från Mattias Guter och hans rådgivare har vi gemensamt kommit överens om den här lösningen. I och med det här avbryter han kontraktet som gällde över säsongen 2016/2017", sade Djurgårdens vice VD K-G Stoppel.

Ny klubb blir bottenkonkurrenten Leksand. De har haft span på Guter under en längre tid. Kontraktet gäller över nästa säsong.

"Vi kan inte fullt ut erbjuda den istid som Mattias behöver för att få ut sina kvaliteter på isen. Därav har han och hans agent tittat på andra lösningar och hittat en som alla parter är nöjda med. Vi har gemensamt kommit överens om den här lösningen", ade K-G Stoppel.

Det är en viss sorgsenhet som detta medför. Guter var en av de som krigade upp Djurgården till SHL och känns som en äkta Djurgårdare. Att han lämnar för en bottenkonkurrent känns i detta läge konstigt.

Guter får ett tack för insatserna och lyckönskningar inför framtiden, såvida de inte sätter Djurgården i problem!

Robin Matteborobin.mattebo[at]gmail.com2015-01-19 10:02:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen