Mörkt och vi är inte ens i November

Mörkt och vi är inte ens i November

Ska man lita på den berömda processen eller vad är det som händer? Snittet Hv visar upp just nu så kan man räkna in kval.

Gångna veckan
Utan att stressa upp oss för mycket över vårat snitt, och kanske försöka titta på återseende 39 matcher. En sak är självklar och det är att spelet med puck måste bli avsevärt bättre om detta ska leda någonstans. Känslan som är just nu är att vi tyvärr är avhängda i botten och för att ta sig ur det krävs att man tar 3 poängare på rad, något som hv inte lyckats med denna säsongen att vinna 2 matcher på rad och kan helt ärligt inte ens minnas när vi sist gjorde det.
Tyvärr så är den nuvarande underliggande statistiken inte till hv fördel heller, förutom måleffektiviteten. Det är för få saker som talar till något positivt just nu.


Förstärkningar 
Under måndagen så kom pressmeddelandet vi alla har väntat på, ett nyförvärv i form av Jonathan Ang. Här går jag in med en försiktig optimistisk det är en spelare som gjort det helt okej i schweiziska ligan, har även ålder inne och det finns en hög uppsida. Är det en chansning av Abbott, det tror jag absolut. Men det jag gillar med att man väljer Jonathan är att han har varit i Europa och spelat tidigare, alltså är det inte någon som ska komma till Europa för första gången och slå sig in. Till skillnad från om man valt Rem Pitlick där man inte har en aning vad man skulle få ifrån. Jonathan är en spelare som kan spela kant och center vilket tyder på att man kommer försöka sätta han på våran bristande center sida. 

Veckan betyg ( matcher Brynäs, Luleå)

Betyg 1 - Sean Day - Absolut att han är viktigt i en offensiv spets men det finns otroligt lite positiva saker att säga om den defensiva delen. Dåliga beslut med puck ur egen zon och har svårt att få stopp på spelet i tidigt skede. Istället blir det allt som oftast att motståndarna kan bara åka rakt förbi Sean och tillsammans med Sjöholm känns allting väldigt nervöst när dem ska försvara. 

Betyg 2 - Olle Alsing - har haft svårt att kunna spela på sitt sett. Känns som om han är lite påverkad från lagets prestationer och får inte till det fina spelet med puck som han hade i inledningen. Dock när Kaski kommer tillbaka så får nog Olle lite mindre ansvar i den offensiva spelet och kan fokusera mer på det defensiva, vilket jag tror kommer gynna honom. 

Betyg 3 - Isac Brännström - detta är mer åt det godkända hållet. Tycker mig se mer och mer den Isac vi såg i Luleå med stark skridskoåkning och ger sig själv och kedjan mycket yta att jobba på, inte minst såg vi det vid 1-1 målet mot Luleå. 

Betyg 4 - Andre Petterson - med den nykomponerade kedjan tillsammans med #16 och #46 så har andre fått sig ett rejält lyft. Och matchen mot Brynäs så tog han stort ansvar i defensiven med starka backchecks, samt ett oerhört snyggt PP mål definitivt AP20 klass, men vi måste få se mer av den varan.

Betyg 5 - Jamiro Reber - behövs egentligen inte någon vidare förklaring mer än WOW. Otroligt roligt att få se detta i nuvarande mörker annars.

Veckans matcher
Leksand kommer på besök på torsdag sen så väntar Växjö också hemma. Tror inte vi ska räkna med att vi får tillbaka någon från skadelistan. Även frågetecken på när Jonathan ansluter. Det kommer bli 2 otroligt svåra matcher. Ett Leksand som börjat komma igång samt starka på bortaplan. Samt ett Växjö som alltid med Växjö så lyckas dem ta poäng här och där. Men absolut så finns det frågetecken på dem. Men jag tror det som blir nyckel för Hv att vara med från start och man måste höja sin längsta nivå. För man har haft alldeles för många dippar i matcherna. 

Tack för er tid :)

Eddie Josefsson@josefsson_eddie2024-10-28 13:00:00
Author

Fler artiklar om HV71

Nytt avsnitt av HV podden Game 7 podcast