MoDo - Växjö
1 - 3

Noll poäng till MoDo igen

Det blev förlust för MoDo igår på hemmaplan med 1-3 mot Växjö

Första chansen till revansch efter 0-6 mot Timrå, men vilket MoDo är det som kommer till spel ikväll hemma mot Växjö?

MoDo gör kvällens första mål när Johan Södergran hittar nätet efter en fin framspelning från kapten David Rundblad. Växjö kvitterar efter en stund, det efter att anfallaren först har vält MoDo-backen LaDue över Lassi Lehtinen och in i målburen i momentet före. Jag har definitivt sett det blåsas för mindre i andra matcher, men här fick vi notera 1-1 på tavlan. Perioden slutar också ett lika.

Växjö inleder den andra perioden bäst och har bland annat ett stolpskott. Dom tar också ledningen med 2-1 efter mindre än fem minuters spel av perioden.
MoDo gör en ganska slät figur i första halvan av andra perioden, förutom bytet när Milton Gästrin gör sin SHL-debut känns det ganska sömnigt i hemmalaget som bara har skjutit sju skott på halva matchen. När man får powerplay ser det rent bedrövligt ut, men MoDo lyckas ändå hitta lite anfallsspel i den sena delen av andra perioden. Milton Gästrin kliver in och spelar i förstakedjan tillsammans med Jasek och Ranta i perioden, men varken han eller någon annan i laget kan förändra det faktum att det är bortaledning i periodpausen.

I tredje periodens inledning har Växjö en puck i målet som döms bort korrekt för spark. MoDo får ett powerplay till men det såg om möjligt ännu sämre ut än det första gjorde. Inte en tillstymmelse till organiserat spel och otroligt svårt att ta sig in i anfallszonen så pp är verkligen ett sorgebarn såhär långt in på säsongen. Efter tolv spelade minuter har MoDo lyckats skjuta ett(!) skott på mål när man jagar i uddamålsunderläge, förutom avsaknad av vilja känns det som man vill spela lite skönt och snyggt istället för att lassa folk mot mål och skjuta för att få till heta lägen. Det är precis samma problem som varit tidigare den här säsongen.
Det blir också 1-3 när man plockar ut målvakten i slutet i förhoppning om att saker magiskt ska bli bättre, men man spelar fast sig i zonen och har ingen täckning bakåt på blå så det blir rätt enkelt för Växjö att göra mål i öppen kasse.

MoDo förlorar igen och det ser vansinnigt slött ut ute på isen ännu en match, inställningen måste vara betydligt bättre redan från start i nästa match för att man ska ha något att hämta mot Luleå på lördag.