1 - 2

"Oerhört tung förlust"
Tung förlust för MoDo

Tio tankar efter en match som lika gärna kunde (och borde) vunnits

• Match två i semifinalserien, 1-0 till MoDo efter match ett. Ska Björklöven få revansch eller ska hemmalaget kunna rycka ifrån lite? Det känns som allt kan hända på förhand, och bägge lagen mönstrar samma trupper som senast, med skillnaden att Björklöven bytt målvakt.

• Första fem minuterna är fartfyllda utan större målchanser, sedan får Björklöven powerplay och skapar ett riktigt bra läge där man dock inte får iväg nåt skott, och MoDo försvarar också bra i boxplayet. Det blir också pp i dryga minuten för hemmalaget, dock utan att man skapar nåt läge. Man kom faktiskt knappt in i matchen
• Det blir MoDo som slår till först, David Bernhardt både prickar stolpen och skjuter mål i samma anfall efter att förstakedjan fått ordentlig snurr i anfallszonen. Detta efter att Ohlsson & co etablerat och klämt fast pucken först och haft ett lite längre anfall, vilket bäddade till att Riley Woods kunde ta ett par rundturer och spela fram Bernhardt inte bara en utan två gånger
• MoDo har ledningen efter första perioden och skapade lite mer efter målet, men Björklöven kom också in mycket i anfallszonen i slutskedet. Det känns som om matchen är i ett vägande skede, och det andra målet kommer bli otroligt viktigt en sån här kväll
• Det är mycket MoDo i inledningen av den andra perioden, och man skapar en bra läge genom Woods och ett stolpskott från Jelisejevs, men det blir ingen utdelning. I MoDos powerplay (som är bra i den andra perioden) spelar man väldigt bra och har bland annat ett till stolpskott, denna gång från Sveningsson. 1-0 står sig dock fram till powerbreaket i period två.
• Björklöven börjar vara lite kaxiga och sticka upp och ställa frågor, men MoDo lyckas också göra väldigt bra spelvändningar och skapar mycket chanser
• Det skapas en del chanser i Björklövens powerplay i slutet, men det blir inga mål utan är 1-0 efter två perioder. MoDos Josef Ingman drog på sig en 2+2 precis när perioden tog slut, så Björklöven inleder den tredje i spel fem mot fyra.
• Powerplayet blir resultatlöst och samma med Modos första. Man borde dock fått chansen att spela fem mot tre när Jelisejevs fick benen undanslagna i spel med en man mer, men det blev inget. I efterdyningarna från utvisningen skapar MoDo ett jätteläge när Vigneault blev fri framför målet men Endre räddar, han gör verkligen en supermatch ikväll.
• Björklöven kvitterar efter cirka halva tredje perioden efter att Ingman tappar pucken nere bakom eget mål, Jacob Olofsson gör målet. Strax efter detta håller Sebastian Ohlsson på att få ett bra läge efter chipp från egen zon, men Rahimi stoppar honom och åker också ut efter den situationen. MoDo lyckas dock inte göra något vettigt av det läget.
• Matchen slutar 1-1 och går till förlängning. Där startar MoDo bäst och har en del långa anfall första fem minuterna, sen har Björklöven en farlig kontring. Det känns som båda lagen spelar för att vinna, inte för att undvika att förlora i första halvan av förlängningen. MoDo drabbas av ett tungt avbräck när Sveningsson får kliva av efter en kollision med Rahimi tidigare i matchen. Det blir inga mål första OT men det är ohyggligt nära att Filip Hasa avgör men hans puck tar i insidan av stolpen och studsar ut. Det blir Björklöven som till slut vinner i inledningen av den femte perioden efter att Sebastian Selin styrt in ett backskott. En oerhört tung förlust,  särskilt efter alla heta chanser och stolpskott, som innebär att serien är utjämnad till 1-1 inför onsdagens match som spelas i Umeå.