Österrikes historiska upphämtning – fem mål i sista perioden

Matchen gick från en kanadensisk överkörning till en av den största upphämtningen i hockey-VM någonsin.

Kanada var storfavoriter inför kvällens batalj mot Österrike och matchen såg till en början ut att bli precis som förväntat när kanadensarna efter den första perioden ledde med 3–1, och efter två perioder spelade var det en klar ledning med 6–1.

Schneider tvåmålsskytt i en historisk upphämtning

Den sista perioden såg ut att bli en period som Kanada bara skulle städa av och gå vidare i turneringen. Men strax över tre minuter spelat får Benjamin Baumgartner till en reducering, och minuter därefter gör Peter Schneider 2–6 till Österrike.

Det skulle bli ytterligare ett mål för Schneider under perioden och med endast en minut kvar av matchen lyckas Marco Rossi få till kvitteringen 6–6. Det kan vara den största upphämtningen någonsin, i alla fall sedan Sveriges vändning efter 5–1-underläge mot Finland 2003.

Förläningen skulle dock inte vara i många sekunder innan Kanadas John Tavares sätter dit 7–6. Kanada vinner matchen men strålkastarljuset riktas ändå mot Österrike efter dagens insats.

Viktor Alnerviktor.alner@bettercollective.comTwitter @ViktorAlner2024-05-14 22:58:00