Österrikes första seger mot Finland någonsin – Vann med tiondelars marginal

Österrikes första seger mot Finland någonsin – Vann med tiondelars marginal

Österrike fortsätter att skapa rubriker i årets hockey-VM. I tisdags gjorde man en historisk vändning 6-1 mot Kanada – och nu besegrade man Finland med bara 0,2 sekunder kvar av matchen. Det var Österrikes första seger någonsin mot Finland i ett hockey-VM

Lettland är landet som alltid avgör i förlängningar, Österrike är nationen som krigar in i det absolut sista.

I tisdags stod österrikarna för en av VM-hockeyns största upphämtningar någonsin mot Kanada när matchen vände från 6-1 till 6-6 i den tredje perioden.

Historisk seger mot Finland 

I dagens match var det Finland som till en början ledde med en tvåmålsmarginal, där både Saku Mäenalanen och Oliver Kapanen blev målgörare. Men liksom i matchen mot Kanada drog österrikarna till en högre växel och matchen var kvitterad fram till den sista matchminuten.

När publiken förberedda sig på en förlängning får Benjamin Aumgartner in pucken bakom Finlands målvakt med tiden 59:59 på klockan, mer exakt var det med 2 tiondelars marginal.

Segern är Österrikes första mot Finland sedan lagen möttes för första gången i hockey-VM 1957.

Det innebär också att Österrike har en god chans i att undvika negativ kval. För Finlands del innebär dagens förlust att man tappar greppet om topplaceringarna i gruppspelet. 

Se höjdpunkterna när Österrike avgjorde i matchens sista sekund

Viktor Alnerviktor.alner@bettercollective.comTwitter @ViktorAlner2024-05-16 19:24:22
Author

Fler artiklar om VM 2024