På besök i Bullerbyn

På besök i Bullerbyn

Djurgården jagar tredje raka bortasegern mot Vimmerby.

Veckan började på bästa tänkbara sätt när Östersund besegrades med klara siffror. Positiva besked var även att Kelleher fick bryta sin måltorka, och Hävelid fick hålla sin första nolla för i år. 

Skadeläget & Truppen

Vi gör en copy paste från förra matchen, men lägger tyvärr till ett nytt namn. August Berg fick utgå senast efter att ha blockerat ett skott. Detta borde öppna upp för mer speltid för Elias Degnell, och det återstår att se hur tränarteamet väljer att göra med Adrian Carnebo, då även Hanviken har match idag.

I övrigt verkar det inte ske några större förändringar i laget när det gäller kedjor, backpar och målvakter. Möjligtvis så försöker Kimby & Co fördela ut istiden ännu mer för att spara på krafterna inför Tingsryd på fredag, men det förutsätter att det inte blir någon jämn historia ikväll.

Vimmerby

Har en nedåtgående trend, med förluster i de tre senaste matcherna och lär därför vara duktigt sugna på att försöka göra livet surt för mesta Mästarna. Kampen i "special teams” kommer att bli intressant att följa när ligans näst bästa lag ställs mot varandra. Vimmerby ligger tvåa i Penalty Killing och Djurgården innehar andraplatsen i Power Play.

Djurgården

Har historiskt sett haft svårt mot “mindre gäng” på bortaplan. Underskattning eller inte så är det något som behöver lösas för att slippa jaga topp-placeringar likt föregående år. Poängen är ju som bekant värda lika mycket…  Mot Västerås och Östersund verkar målskyttet ha lossnat ordentligt, och Djurgården har nu sammanlagt 16 mål på fyra matcher. Vi hoppas att det fortsätter hålla i sig. Det lär behövas framöver. 

Tomas Davies2024-10-02 13:15:00
Author

Fler artiklar om Djurgården