Östersund Arena Hall A, 2024-10-23 19:00

Östersund - AIK

Revansch för AIK borta mot Östersund?
Blir det en vinst uppe i Östersund?

Revansch för AIK borta mot Östersund?

AIKs vinstrad på fem raka matcher bröts borta mot BIK Karlskoga! Hur reagerar laget på de? Blir det Brattström i mål? Eller kommer Stålberg få fortsatt förtroende? Många frågor inför en oviss match för AIK.

AIK hade innan matchen mot Karlskoga haft en bra form , med ett spel som varit mycket bättre defensivt och gjort en del mål. Men tyvärr så kom det nu en förlust, som så många gånger förr så har AIK väldigt svårt mot BIK Karlskoga på bortaplan . 

Nu gäller det att man glömmer den förra matchen och blickar framåt. Östersund som just nu ligger precis ovanför botten strecket. Det gäller att man är solid bakåt men samtidigt inte ger motståndare någon tid alls på isen. Det är AIK som måste driva denna match. Som i den senaste matchen så gav man motståndare både tid och utrymme i matchen. Väldigt billiga mål där Karlskoga spelare som inte var under bevakning då blir det mål. Men jag är orolig inför denna match att man inte gör det hårda jobbet, så man återigen åker på en förlust. 

Sedan gick AIKs bästa center Gerry Firzgerald av isen med en befarad hjärnskakning och han är borta i minst två veckor. Ska bli intressant hur det kommer fungera! 

Nu tycker jag det är dags att vila Jonathan Stålberg och låta Victor Brattström stå i mål mot Östersund. Här gäller det att man har två målvakter som kan konkurrera med varandra i AIK. Brattström har sett skakig ut men förhoppningsvis så börjar han spela upp sig, eventuellt nu mot Östersund. 

Får se om det blir mer frågetecken efter denna match eller om man får svar på en del frågor efter matchen. Det är en otroligt viktigt match om man ska hänga med uppe i toppen. 

Andreas Borgström 2024-10-23 10:03:00
Author

Fler artiklar om AIK

Dags för derby mot "unga hungriga" Djurgården