Monitor ERP Arena, 2024-10-24 19:00

Brynäs - HV71
4 - 3

Seger för Brynäs efter förlängningsspel: "Vi ska fortsätta på samma spår"

Brynäs vann hemma mot HV71 i förlängningen med 4-3 - efter vändningen i den tredje perioden.

Efter förra veckans poängskörd mot två av SHLs topplag syntes det att Brynäs kom in i matchen med en bra känsla.

Johan Larsson vann en duell inne i offensiven och la pucken ned mot blå till Victor Söderström, som passade diagonalt över till Charles D’Astous - som i sin tur la in pucken mot mål. Brynäs andra farliga läge kom när Bobby Trivigno och Jack Kopacka skrinnade iväg i ett två-mot-ett-läge serverade av Johannes Kinnvall. Men matchens första mål kom inte förens Theo Lindstein fick öppen yta och kunde ta några extra skär ner i banan och avlossa en handledare rakt in i nätet till 1-0. Han assisterades av Jordan Schroeder

Men HV tabbade sig och drog på sig ett lagstraff med sex man på isen – och minuten senare kom ännu en utvisning för gästerna. Brynäs fick därmed en minuts spel i fem-mot-tre, men ingen utdelning varken då eller i fem-mot-fyra.

Istället var det HV71 som stod för matchens andra mål när Jamiro Reber kvitterade till 1-1.

En kostsam utvisning för Brynäs skulle ge HV ledningen sånär fyra minuter efter kvitteringen när Joona Luoto styrde in 1-2. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Den andra perioden blev utvisningarnas period. HV71 fick två matchstraff, varav ett av dom drabbade den tidigare Brynäsbacken John Nyberg. Utöver det, slagsmål – och även någon slashing och tripping på det.

I slutminuterna av perioden kom ännu en utvisning - och den skulle bli kostsam för Brynäs.

HV71 som tidigare under kvällen varit lyckosamma i sitt numerära överläge skulle visa sig bli det igen. Med åtta sekunder kvar av perioden ökade André Petersson på HVs ledning. En uppförsbacke för Brynäs inför den tredje och sista perioden med 1-3 på tavlan.

– Det händer inte speciellt mycket, allting går för sakta. Jag tycker inte vi tävlar på det sätt vi gjort här över tid, sa Brynäs huvudtränare Niklas Gällstedt inför tredje perioden.

Åtta minuter spelat av perioden så tog HV en timeout. Men en reducering av Brynäs till 2-3 kom inte långt därefter av Charles D’Astous. Han assisterades av Anton Rödin och Jakob Silfverberg.

Jack Kopacka kvitterade till 3-3 när HV-keepern Frederik Dichow inte höll helt tätt mellan benskydden och pucken gled in över linjen bakom ryggen på honom – och Brynäs var tillbaka i matchen med mindre än fem minuter kvar av ordinarie tid.

Det hela skulle avgöras i förlängningen. Väl där klev Bobby Trivigno fram och avgjorde matchen efter en läcker soloåkning - och två poäng landade på Brynäs konto.

– Oavsett resultat eller vem vi möter så spelar vi samma spel. Vi ska fortsätta på samma spår. Det finns uppenbarligen starkt motstånd men vi ska fortsätta såhär, sa Trivigno efter matchen.

MATCHFAKTA
Brynäs–HV71 4-3 (1-2, 0-1, 2-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (5.10) Theo Lindstein (Jordan Schroeder, Johannes Kinnvall), 1-1 (10.11) Jamiro Reber (Hugo Fransson, Isac Brännström), 1-2 (14.28) Joona Luoto (Henrik Borgström, Olle Alsing) spel fem mot fyra
Andra perioden: 1-3 (19.52) André Petersson (Olle Alsing, Henrik Borgström) spel fem mot fyra
Tredje perioden: 2-3 (10.57) Charles-Édouard D’Astous (Anton Rödin, Jakob Silfverberg), 3-3 (15.10) Jack Kopacka (Charles-Édouard D’Astous, Miks Indrasis
Fjärde perioden: 4-3 (3.56) Bobby Trivigno (Johan Larsson, Charles-Édouard D'Astous)
Skott: 10-8, 14–2, 9-5, 2-0. Totalt: 35-15.