Brynäs - Rögle
2 - 1

Silfverberg hjälte när Brynäs vann hemma mot Rögle

Brynäs vann hemma mot Rögle med 2-1.

Den första perioden var ganska blek. Brynäs fick visserligen matchens första powerplay - men ingen utdelning där. Men sådär helt plötsligt från ingenstans så la Bobby Trivigno en riktigt läcker pass till Jack Kopacka som gav Brynäs ledningen med 1-0 sånär minuten kvar av perioden. Lyftet man behövde inför kommande period.

— Det där målet var bara Bobby så all cred till honom, sa Kopacka i pausen.

I inledningen av den andra perioden så hade Brynäs ett läge att öka på sin ledning när Axel Andersson sköt mot mål och Jakob Silfverberg var med små marginaler nära på att styra in pucken. Men istället kvitterade Rögle efter en miss i Brynäsförsvaret och Michael Kapla kunde via ett direktskott inne i slottet göra 1-1.

Brynäs andra numerära överläge kom med mindre än fem minuter kvar av perioden, men ingen utdelning då heller. Slarv i försvaret höll åter igen på kosta Brynäs dyrt - och vad som kändes som bara sekunder senare avlossade Oskar Lindblom ett sylvasst skott i offensiven. Det svängde med andra ord fram och tillbaka efter att Rögle fått till sin kvittering. Men in i den andra pausvilan var det fortsatt 1-1.

– Det hade kunnat vara bättre. Vi måste fokusera mer, sa Trivigno i pausen.

Det mäktigaste i hela tredje perioden var nog tystnaden sekunden före Jakob Silfverberg sköt ett sylvasst skott som bara ekade i hela arenan och pang in i mål till 2-1. Publikfavoriten skapade en stämning på läktaren som om det redan vore avgjort.

Men drygt nio minuter återstod av matchen och det gynnade knappast Rögle att vid två olika tillfällen sitta i utvisningsbåset och kasta bort fyra minuter. Rögle tog en timeout och tillslut plockade de målvakten – och i slutminuten åkte Brynäs på en utvisning så gästerna fick spela sex-mot-fyra. Det blev en kamp mot klockan. Men 52 sekunder spelade Brynäs av och vann därmed matchen med 2-1.