Spelarbetygen efter storsegern mot Italien” Viktigt att just han fick spräcka målnollan”
Sverige pulveriserade Italien och vann med hela 8-0 i en match där Anton Lander stod för ett hattrick.

Spelarbetygen efter storsegern mot Italien” Viktigt att just han fick spräcka målnollan”

Sverige besegrade Italien komfortabelt med hela 8-0 under andra matchen av VM. SvenskaFans studerade en handfull av de svenska spelarna och betygsatte deras insatser.

Sverige besegrade Italien komfortabelt med hela 8-0 under andra matchen av VM. SvenskaFans studerade en handfull av de svenska spelarna och betygsatte deras insatser.  

Betygsskala:
5 – Mycket bra
4 – Bra
3 – Godkänd
2 – Knappt godkänd
1 – Underkänd

 
Adam Larsson: ++++
Backhårdingen kommer att bli viktig för det svenska laget med sitt tvåvägspel. Visade prov på sin offensiva sida när Italien bjöd på enorma ytor. Var något övertänd i matchen mot Tjeckien men mot Italien fanns det knappt inga känslor efter avblåsningarna från varken något av lagen.

Mattias Ekholm: ++
Hade en mindre lyckat kväll mot Tjeckien och utmärkte sig inte direkt heller under eftermiddagen. Här finns det ett sparkapital, efterfrågar mer av hans fysiska spel.  

Elias Lindholm: ++
Den gode Lindholm kommer från en strålande säsong i NHL med totalt 78 poäng på 82 matcher vilket gjorde honom till bästa poängsvensk i ligan. Hade en svag premiär mot Tjeckien likt flertalet spelare.  Bättre idagdär han var mer delaktig i spelet.  Har dock både två och tre växlar att komma upp till. Kanske läge att förflytta honom till en mer spelande kedja. Behöver komma igång och producera.

Elias Pettersson: ++
En av Sveriges främsta spelare mot Tjeckien. Glimtade till med sitt kreativa spel under den första perioden men försvann sedan lite mer under den andra halvan av matchen. Kan mycket, mycket bättre.
 
William Nylander: ++++
Nylander har inte haft någon jättesäsong och såg något loj ut i premiärmatchen mot Tjeckien. I eftermiddagens match var han mycket mer synlig och såg ut att vara på rejält spelhumör. Visade prov på en kreativitet med att skapa chanser för både sig själv och sina lagkamrater med sin fart och sitt passningsspel. Som i PP-spelet som ledde fram till 3-0 målet där Nylander agerade speldirigent fram till Adrian Kempe som satte upp Lindblom urläckert. Fick också spräcka målnollan på slutet vilket var oerhört viktigt för att få igång just hans produktion.

Man of the match:
Anton Lander +++++
Stekhet med sitt hattrick. Är så nyttig för det svenska laget i både offensiven och defensiven. Är en karaktärspelare som visar att han kan spela både powerplay och boxplay. Riktigt stark insats återigen. 

Andreas Lundskog2019-05-12 18:28:00
Author

Fler artiklar om VM 2019