Färjestad - Leksand
5 - 2

Stabil seger mot Leksand
Nygren, Nygård och Johansson fick jubla fem gånger tillsammans med lagkamraterna

Det blev en stabil seger mot masarna efter att man hyllat Jonas Frögren inför matchen. Stefan Stéen var stabil i kassen och John Persson var framträdande i segern.

Första perioden
Tack vare C More fantastiskt värdelösa skitsändningar titt som tätt så kunde jag se första perioden som genom ett fönster som brukar finnas på vissa toaletter där man inte ser något vaken ut eller in. Det jag kunde se såg helt okej ut för Färjestads del dock som förde spelet hela perioden igenom men Leksand var långtifrån oävna då man hade riktigt farliga kontringar och målchanser. 1-0 kom när Nilsson gjorde ett grymt förarbete till Nygren som pricksköt in pucken i krysset.

Leksand kvitterade sen i powerplay när Oskar Lang fick skottläge från slottet och satte den vid sidan av en skymd Stéen. Två utvisningar på Leksand följde där FBK hade två bra lägen att ta ledningen men Gulas och Eriksson-Eks skott räddades av Haukeland.

Andra perioden
Efter några minuter så börjar bilden klarna något, och även målen för Färjestads del. John Persson tar tillvara på en retur efter tre minuter där han står på helt rätt ställe och förhoppningsvis får vi snart se ett nytt kontrakt på den tunge och nyttige powerforwarden. Leksand tar också en timeout efter 4:31 av perioden vilket är signifikativt för matchbilden. Man tror också att det ska ge effekt när Leksand kvitterar. Det syns dock tydligt på reprisen att en Leksandsspelare trycker in Holös mot Stéen och dessutom fastnar hans egna klubba mellan målvaktens ben när skottet går av så en korrekt bedömning av videomåldomaren som ändrar beslutet som tas från domarna.

Leksand är dock nära att kvittera ändå när Olofsson skjuter precis utanför i en två mot etta, det vänder direkt och FBK får en fyra mot tvåa där Johansson är ytterst nära att få in pucken. Det blir tekning, Ryno vinner den till Johansson som går ner bakom mål och skickar in pucken till Nygård som inte gör något misstag den här gången utan sätter 3-1 till hemmalaget. Ryno tar sen en utvisning med en minut kvar och den övergår till den tredje perioden då Leksand inte får utdelning.

Tredje perioden
Leksand är nära mål i powerplay när både Lang och Karlsson frestar Stéen som inte låter sig mutas dock. Det böljar sen fram och tillbaka i några minuter med giftiga lägen för båda lagen innan Torp får sätta sig på botbänken. Här utnyttjar FBK läget med bra spel före målet och det är Eriksson-Ek som får pucken till sig efter ett blockat skott, han tar pucken, vänder sig om och sätter pucken till vänster om Haukeland. Direkt efteråt blir Olofsson sopren men Stéen räddar fint.

Han ska dock ta revansch när förarbetet av Ben Youds är riktigt fint då han serverar öppet mål till den gamle Färjestadaren som denna gången inte missar utan reducerar. Lang åker ut sen hans klubba fastnar mellan skridskorna. I powerplayet har Torp och John Persson en intern fight i två byten på rad där Persson till slut tröttnar och börjar veva mot Torp som inte gör mycket motstånd. 2+2 på Persson och 2+10 på Torp. FBK håller tätt under retsen av matchen och dessutom avslutar Nygren med mål i öppen kasse och med det går han upp i delad ledning i målligan bland backar med Sebastian Aho på nio kassar.

Färjestads tre stjärnor:
1. John Persson.
Grymt bra trots begränsad speltid i fjärdelinan. Powerplaytiden förtjänar han. Mål, fight och starkt jobb över hela isen, måste få förlängt kontrakt.
2. Joakim Nygård. Kunde ha gjort hattrick men ett mål satte han iaf och det blev dessutom det avgörande i matchen.
3. Magnus Nygren. Två mål och visar på isen stor pondus i både egen och offensiv zon där han är grymt viktig såklart.

Färjestad BK - Leksands IF 5 - 2 (1-1, 2-0, 2-1)