Sverige jagar tredje raka segern - Ställs mot ett pressat Tyskland

Sverige jagar tredje raka segern - Ställs mot ett pressat Tyskland

Inför världsmästerskapets tredje omgång parkerar Sverige stadigt på förstaplatsen i gruppen. Tyskland råder det desto fler frågetecken kring, senast utklassat av USA och innan det i rejäla problem mot Slovakien.

De senaste åren har Tyskland seglat upp som en rejäl “dark horse” i internationella hockeysammanhang. En nation på frammarsch i hockeylandskapet. Så sent som i fjol tog man en silvermedalj i VM efter att ha slagit ut både Schweiz och USA, men föll tillslut mot Kanada i finalen.

Sverige ska alltså inte förvänta sig att kvällens match blir lika bekymmersfri som den från gårdagskvällen mot Polen, men det går inte att undgå att om man gör en jämförelse, spelare för spelare, så är Sverige det starkare laget på i princip varje position.

Tysklandskollen

Efter en inledande 3-poängare mot Slovakien tog USA ner tyskarna på jorden rejält när amerikanarna vann med hela 6-1. Det gör att Tyskland i detta nu ligger på en femteplats i gruppen. Man är troligen högst medvetna om att det inte är mot Sverige och USA som man kommer plocka sina poäng och att man har en betydligt behagligare resa framöver i gruppspelet.

Men att Tyskarna kan ställa till med problem för Sverige råder det inget tvivel om. Lagen möttes i fjolårsupplagan av turneringen, och där vann Sverige “bara” med 1-0.

Håll koll på: Yasin Ehliz

Den rutinerade RB München-spelaren gjorde Tysklands enda mål i matchen mot USA och hade 3 assist i matchen mot Slovakien. En poängstark forward som det svenska försvaret får se upp med.

Sverigekollen

Efter att Gustavsson har inlett turneringen i det svenska målet kommer vi ikväll med största sannolikhet få se Samuel Ersson kliva in mellan stolparna. Utöver det lär det vara få förändringar i Tre Kronor.

Håll koll på: Victor Olofsson

Ett av Sveriges vassaste vapen i powerplay. Igår var Olofsson en stolpträff från att spräcka målnollan. Släpper tyskarna minsta millimeter på Olofsson i hans skottposition så kommer målvakten att få en svettig dag på jobbet. I ett svenskt lag där stjärnor som Karlsson, Dahlin och Raymond tar mycket av motståndarnas fokus kan en sån som Olofsson få större utrymme.

Nedsläpp: 20:20 i Ostrava, eller på Viaplay/TV6
 

Joel Hjalmarsson@JoelHjalmarsson2024-05-13 09:29:00
Author

Fler artiklar om VM 2024