2017-10-21 17:00

FK Sloboda Tuzla - Siroki Brijeg
0 - 3

Tamt Djurgården förlorade hemmapremiären

Modo tog en rättvis 1-4-seger på Hovet mot ett tamt och slarvigt Djurgården. Trots det dåliga spelet från hemmalaget var det oavgjort efter två perioder, men Modo avgjorde med tre mål under matchens avslutande 20 minuter.

En total skitmatch från början till slut var det som Djurgården bjöd på när det var dags för hemmapremiär säsongen 2011/12. Det var rena turen att det stod 1-1 efter två perioder och utan Wesslau storspel och med lite bättre skärpa från Modoiterna hade det kunnit blivit betydligt större siffror.

Första perioden: En ganska jämn inledning innan Modo efter 13 minuter tog ledningen med 1-0. Nicklas Danielsson tog hand om en ganska billig retur från Gustaf Wesslau och bortaledningen var ett faktum. Sett till spelet ändå helt rättvist, då Modo varit det något bättre laget.

Andra perioden: Modo fortsatte att vara det bästa under den andra perioden. Bl.a hade Anton Hedman ett ribbskott som videogranskades och då kändes ett 2-0 betydligt närmare än en kvittering. Men då Henrik Samuelsson började att veva framför Wesslau och fick sätta sig på botbänken kom ändå kvitteringen. Daniel Tjärnqvist drog på ett mäktigt slagskott som Tellqvist släppte retur på och Kyle Klubertanz kunde raka in pucken i mer eller mindre öppet mål. 1-1 efter två perioder var nog DIF väldigt nöjda med då Modo hade haft det mesta av spelet.

Tredje perioden: Drygt sex minuter in i sista perioden fick Fredric Andersson en lysande passning av Erik Nyström och kunde slå in 2-1 och där kändes matchen avgjord. Rullgardin ner blev det fem minuter senare när Morten Madsen gjorde 3-1. Dansken utnyttjade ett virrigt försvarsspel hos DIF och förlusten var ett faktum. Hardy Nilsson tog timeout efter 17.21 men det dröjde bara 19 sekunder innan Nicklas Danielsson kunde göra sitt andra mål i matchen genom 4-1 i tom kasse.

En helt rättvis seger för ångermanlänningarna i en match där DIF inte visade någon större vilja utan det var Modo:s match från nedsläpp. Derby mot AIK på tisdag och visas det inte upp någon bättring då kommer alla djurgårdssupportrar att få uppleva en riktigt tung och pinsam förlust.