Anton Rödin tog matchen till förlängning.

Brynäs vann efter förlängning och tog därmed tredje raka segern.

Över sju timmar i buss – men det verkade inte bekomma Brynäs när lagets lilla Norrlandsturné startade i Skellefteå.

Det var snarare så att hemmalaget satt kvar i den berömda bussen inledningsvis.

Brynäs satte direkt hög press och chockade Skellefteå – redan i första bytet fick Greg Scott skottläge men Linus Söderström avvärjde.

Jack Kopacka och Bobby Trivigno kom två mot ett, men eftersom Trivigno blivit av med klubban i tidigare anfall kunde Kopacka inte annat än att skjuta själv.

Inte fy skam det heller, men Söderström kunde läsa situationen och räddade även det läget.

Brynäs fortsatte att mata på med ett varierat anfallsspel och till slut kom utdelningen. Pucken damp ned framför Tyler Vesel som kunde prickskjuta sitt första mål för säsongen.

Då var 07:17 spelat.

Det dröjde nästan nio minuter innan Skellefteå hade sitt första skott på mål. Men det resulterade bara i en kort parentes i den här texten, för sedan tog Brynäs över igen.

Brynäs radade upp triss i målchanser av backar – Kinnvall sköt slagskott, Bertilsson hade ett superläge och D’Astous sköt från slottet – men Söderström synade alla lägen.

Robert Ohlsson hade inget annat val än att ta timeout efter 14 minuter. Den ledde, som det ofta brukar, till en (temporär) scenförändring. Jättelöftet Michael Brandsegg-Nygård, i fjol i Mora, skapade dubbla chanser mot Erik Källgren.

I slutet av första perioden fick Jordan Schroeder ett superläge att spräcka sin målnolla, men var inte tillräckligt vass i avslutet.

Schroeder fick i den andra perioden ytterligare två stora lägen, men bommade även dem. Dessutom stod han för en usel passning i egen zon som föranledde 1–1.

Jack Kopacka kom fri och Simon Bertilsson hade ett skott i stolpen, så Brynäs saknade inte chanser.

Därför var det lite surt att Skellefteå gjorde 2–1, och ännu surare var att det kom med endast 25 sekunder kvar av perioden.

Men skam den som ger sig!

Sa nog Schroeder till sig själv i pausen.

När han för fjärde gången i matchen blev framspelad av sina kedjekamrater hittade han äntligen nätet och det var kvitterat.

Men Skellefteå skruvade upp spelet, och Brynäs spelade återigen svagt i egen zon. Då kom också 3–2.

Tiden såg sedan ut att rinna iväg och Brynäs plockade Källgren med några minuter kvar.

Skellefteå var på väg att spela ut pucken, men då bröt Anton Rödin passningen, avancerade och pangade in 3–3 på egen hand.

I förlängningen gjorde ytterligare en spelare sitt första mål för säsongen. Axel Andersson satte snyggt 3–4 och Brynäs plockade med sig två fina poäng.