TRE POÄNG!
Sebastian Ohlsson & David Bernhardt blev båda målskyttar under lördagen.

TRE POÄNG!

Seger i måstematchen

Ibland kan en match i serielunken ta en till ställen som man inte trodde några timmar tidigare, den här matchen var en sådan, Hägglunds kokade och fjärdekedjan med Oscar Pettersson & Sebastian Ohlsson var loket i lördagståget.

Efter dem tunga tappade poängen i Linköping väntade Skellefteå på hemmaplan, det kändes som det skulle vara nu eller aldrig trots att vi bara är i slutet av oktober och den känslan avspeglade sig ganska väl på isen.
Första perioden startade som så många gånger förr med riktig run and gun-hockey, jäkligt roligt att titta på men blodtrycket tar ju minst sagt skada.
9.30 in i matchen får Rundblad pucken på blålinjen, väggspelar med en för dagen riktigt bra Alexander True för att sedan dra en slags syrgasare med tillhörande chipp över SAIK-försvararens klubba & som om inte det var nog så hittar han Oscar Pettersson som gör 1-0 och skickar MoDo-supportrarna till himlen, kul att få se den David Rundblad vi lärde känna i början på 10-talet, efterlängtat!
Tre minuter efter MoDo’s 1-0 så lägger en Skellefteå-back in en puck mot Lassi Lehtinen som Oscar Lindberg skickligt styr in till 1-1 för bortalaget.
MoDo gör en fin period och man märker på väldigt många spelare att desperationen och glöden finns där idag, skillnaden mellan lagen i den här ligan är så pass liten att när man väl höjer arbetsinsatsen & verkligen krigar för varje puck så kan man slå alla lag.

Spelet fortsätter vara väldigt jämnt men Näsén hittar Ranta med en fin genomskärande passning där friläget tyvärr räddas av Söderström, vi får vänta till fjorton minuter in i perioden tills nästa mål kommer och visst är det kaptenen som håller sig framme igen, Winberg tar en vända i zonen innan han spelar upp pucken till Rundblad som lassar på ett slagskott som tar på en SAIK-spelare innan den hittar nätet bakom Linus Söderström, det här unnar man Rundblad som har haft en rejäl motvind i början av säsongen, tänk om det hade kunnat lyfta för kaptenen nu, hade varit ett välkommet & behövligt lyft isåfall.
Vi var inte klara med andraperioden, David Bernhardt iscensätter en kontring och fullföljer mot mål efter att Åsele-expressen skjutit ett skott som Söderström släpper en retur på, Bernhardt väntar in pucken & försöker sig på en semivariant av Peter Forsbergs volleymål i Stanley Cup-finalen 1996 mot Florida & Bernhardt missar första försöket men får träff på det andra & 3-1 till MoDo är ett faktum efter två spelade perioder.

Tidigare matcher vid ledning har vi släppt in psykologiskt tunga mål i slutet & alldeles i början av perioderna, det var inget undantag den här matchen då SAIK gör 3-2 efter bara tretton sekunder, surt sa fjällräven.
Resten av den här perioden är lite av ett svart hål för undertecknad haha, maken till nervositet men något som sannerligen etsade sig fast var fjärdekedjans eviga pumpande & ett av dem bästa bytena i hela matchen kom dryga fem minuter in, Oscar Pettersson agerade precis så som han ska agera – smälla på till nästan bristningsgränsen, då är han som bäst..detta tillsammans med Sebbe Ohlsson’s konstanta skridskoåkning som ofta sätter griller (pun intended) i huvudet på försvarare i det andra laget – allt detta fick vi komprimerat i ett byte som avslutades med att OP fick en ful crosschecking i ansiktet av en uppretad SAIK-försvarare – matchstraff & fem minuter powerplay väntade.
Om vi har brutit många dåliga trender det senaste så är powerplay inte ett av dom, vi har förtvivlat svårt att hitta riktigt farliga lägen och fastnar oftast i klorna hos motståndarna tidigt in i offensiv zon, vi blir mållösa i powerplayet och nu var man ju övertygad vad som skulle hända - & visst hände det, Sandin-Pelikka bombar in 3-3, INTE IGEN!
I det här läget var jag övertygad om att Saik skulle trycka på för att gå för ledningsmålet men här är jag väldigt imponerad av laget som lyckas fortsätta köra på som tidigare i matchen trots det blytunga målet.
Med 2.30 kvar av perioden håller sig Ranta kvar i zonen lite bakom fiendens linjer, plockar upp den & blir hårt tagen av Saik-spelare men lyckas få pucken till True som snabbt ser att våran Sebbe Ohlsson kommer i fin fart, Sebbe skjuter – träffar en klubba och sen i bröstet på saik-spelaren för att sedan leta sig in i mål och Trillen från Åsele frälser Hägglunds Arena.

Trots ganska tung Skellefteå-press resterande två minuter så lyckas vi hålla undan & tar tre sanslöst viktiga poäng.

Bäst: Fjärdekedjan, såhär behöver vi ha OP & Sebbe! Nämnas ska också David Rundbland, fantastiskt fint med lite islossning men också väldigt bra försvarsspel tillsammans med Winberg matchen igenom.
Ett stort plus till stämningen i hallen, väldigt fint & höra!

Nu väntar några dagars matchledigt innan vi ställs mot Rögle hemma i Hägglunds på torsdag, hoppas folk kan sluta upp & skapa fin stämning för grabbarna då också.

Glöm inte njuta i några dagar Modoiter så reser vi oss från den här gyttjan som vi satt oss i!