Tre snabba efter Färjestad – Leksand: 1-3
Marcus Gidlöf stoppade FBK i premiären.

Tre snabba efter Färjestad – Leksand: 1-3

Denna säsongen gör en galen. Ena stunden åker Leksand på torsk mot bottenlaget HV i hemmaborgen och andra stänger mer Färjestad på bortais.

Genidrag av Challe
Leksand har haft det lite struligt på målvaktssidan. Mantas Armalis är skadad och Jakob Hellsten har gått tagit över som nummer ett. Men efter en riktig botten match av hela laget mot HV gjorde Challe Berglund något oväntat. Han valde att ställa J20 keepern Marcus Gidlöf i mål för första gången i LIFs A-lag. Han gjorde helt rätt med det beslutet då Gidlöf stod för en kanonmatch och räddade 20/21 skott och hamnade på en räddningsprocent 95.24%.

Målskyttar gjorde mål
I Leksand var det tre olika Målskyttar. Alla tre är också tilltänkta målskyttar i Max Veronneau, Peter Cehlarik och Justin Kloos. Stjärnspelare som Oskar Lang och Lukas Elvenes levererade också assist. Även i FBK var det en stjärnspelare som gjorde värmlänningarnas enda kass med Oskar Steen.

Domarna hade att göra
Dom två med randiga tröjor och orange på armarna hade att göra under kvällen. Åtta minuter hade bägge lagen på botbänken. Trots den mängden med utvisningar blev det bara ett PP mål.

Målskyttar: 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)
0-1: Peter Cehlarik
0-2: Justin Kloos
1-2: Oskar Steen
1-3: Max Veronneau

Framåt Masar

Anton Melin@antonVONNmelin2024-10-19 21:54:53
Author

Fler artiklar om Leksand