Tre stjärnor mot Kalmar
Djurgården slutar fyra i tabellen med totalt 93 inspelade poäng.

Tre stjärnor mot Kalmar

Grundserien är över för den här gången. Och Djurgården avslutade den på bästa sätt genom att bortaslå Kalmar med 4–1, efter ett hattrick av Linus Klasen. Här är matchens tre stjärnor.

VIKTOR ANDRÉN

Står för ännu en riktigt stark insats mellan stolparna och har verkligen toppat formen rejält inför slutspelet. Mot Kalmar motade han 25 av 26 skott – och det målet han släppte in styrdes snöpligt nog på egen spelare vilket ändrade puckbanan helt. Den övergripande känslan kring Viktor Andréns målvaktsspel just nu är att det finns ett annat typ av lugn. Han står stadigt i kassen och täcker av ytorna, verkar inte stressa upp sig i onödan. Med all säkerhet blir han DIF:s målvaktsval i kvarten.

LINUS KLASEN

Vilken avslutning på grundserien av Djurgårdens alldeles egna trollkarl. Linus Klasen har varit ett offensivt draglok under hela säsongen, så det kom knappast som någon större överraskning att han smällde till med ett hattrick mot Kalmar. Redan efter två minuter höll han sig framme, sedan fyllde han på med två fullträffar till i tredje perioden – där det sista kom i öppen kasse. Klasen vann både den interna poäng- och skytteligan med totalt 47 pinnar, 19+28. Ett imponerande facit från 38-åringen.

MARCUS KRÜGER

Äntligen så börjar lagkaptenen att se ut som sitt riktigt jag igen. Efter alla tuffa skador har det märkts att Marcus Krüger har haft en transportsträcka att ta sig tillbaka, men i senaste mötet med Östersund smällde han in två kassar och mot Kalmar fortsatte han att visa bra tryck i åkningen. I vanlig ordning vann han mängder av viktiga tekningar – och så spelade han fram till Linus Klasens 3–1-mål i powerplay. Nu börjar allvaret – och den som ska visa vägen är Krüger. Han känns redo för uppgiften.

Anton Högsander2024-03-08 22:46:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen