Tre stjärnor mot Mora
Linus Eriksson och Victor Eklund fortsätter att ha stor show i slutspelet.

Tre stjärnor mot Mora

Hela havet stormade i Smidjegrav Arena under lördagen, men Djurgården orkade att hålla emot och vinna med 6–5 och leder nu med 2–1 i matcher. Matchens tre stjärnor? Har ni här!

JAKOB RAGNARSSON

Stod för ett snöpligt självmål i förra mötet på Hovet, vilket gör hans insats i Mora än mer imponerande – att resa sig från den grejen kräver ändå ett starkt psyke. Istället för att gräva ner sig klev Jakob Ragnarsson fram i tredje mötet och visade att han är att räkna med. Droppassningen på Djurgårdens urläckra 5–3-mål var något alldeles extra. Dessutom låg han även bakom Kevin Karlsson (som var magisk i första perioden) andra kasse för kvällen. Annars är Ragnarsson den trygga pjäs som Djurgården behöver på backsidan. Han har snabbt växt in i sin nya roll i Djurgården och bidrar såväl defensivt som offensivt. En klassvärvning innan deadline.

JUNIORKEDJAN

Det här är första gången en hel kedja får plats bland tre stjärnor, men med tanke på hur Melvin Wersäll, Linus Eriksson och Victor Eklund mer eller mindre bär det här laget offensivt så känns det som det var på tiden. Herregud, vad det händer grejer när trion kliver in i rinken. Trots en högst begränsad istid så är det maximal utdelning framåt. Eklund gick alltså +4 på sju minuter, Eriksson skickade in två mål på samma istid. Märkligt nog fick juniorkedjan sitta i tredje perioden till förmån för de rutinerade spelarna. Djurgården krympte ihop istället för att gå för det, vilket bjöd in Mora i matchen igen. Till nästa gång hoppas vi att junisarna får köra, oavsett vad.

LUDVIG RENSFELDT

Har varit kritiserad de senaste två säsongerna, mycket för att prestationen inte har varit i linje med lönekuvertet. Men det går inte att undgå hur nyttig Ludvig Rensfeldt faktiskt är för Djurgården. I det här slutspelet har han tagit en ledande, offensiv roll i laget och toppar nu den interna poängligan med 4+3. Under lördagens möte höll han sig påpassligt framme framför kassen och styrde in 2–0 i powerplay och så var han även med i förarbetet till Alexander Ytterells 6–3-mål i inledningen av tredje. Rensfeldt vann också 9/13 tekningar och klockade in på tjugo minuters istid. Med en blek Marcus Krüger (spelar skadad?) är hans insatser än mer betydande.

Anton Högsander2024-04-06 22:33:00
Author

Fler artiklar om Djurgården