Scaniarinken, 2024-10-09 19:00

Södertälje - Djurgården
4 - 3

Tuff tabelltvåa väntar

Tuff tabelltvåa väntar

Resan mot SHL rullar vidare, med Södertälje som nästa anhalt.

Även om det inte blev full pott förra veckan så fick Djurgården med sig sju poäng och har därmed klättrat upp till de åtråvärda topp fyra placeringarna. Men tåget lär inte vilja stanna kvar på fyrans hållplats alltför länge, och redan ikväll finns möjligheten för Lokomotiv Djurgården att mullra vidare.

SSK har startat säsongen piggt, och skuggar serieettan Björklöven. Även om stjärnorna Linus Videll och Marcus Eriksson har lämnat så finns mycket kontinuitet kvar i laget tillsammans med tränarstaben, där Magnus “bogge” Bogren går in på sitt tredje år som huvudtränare i klubben. Detta blir också första gången som Henrik “hank the tank” Eriksson får leda sitt nya lag ut på isen mot Djurgården, och det lär inte läggas några fingrar emellan från hans sida.

Efter en period med flera skador börjar Djurgården nu se ljuset i tunneln. Endast Melvin Wersäll och August Berg är fortfarande på skadelistan, även om det lär dröja innan Arvid Costmar och Linus Eriksson är helt tillbaka. En som däremot är match redo är Anton Frondell. Den 17-årige stortalangen fick debutera i A-laget redan under förra säsongen. En debut han lär ha starka minnen av. Frondell var inne på 1-0 målet, redan sju sekunder in i sitt första byte. Motståndet? Södertälje SK. Platsen? Ett kokande Globen där Djurgården till slut vann med 7-3. Sedan dess började skador förfölja honom. Först en fotskada i februari som tyvärr satte stopp för hans framfart och han missade resten av säsongen med Djurgårdens J20. Han kunde inte heller delta i U18-VM, där han hade förväntats spela en viktig roll. Under försäsongen var han tillbaka, och det började lovande med ett mål i träningsmatchen mot Västerås. Lite senare, under en landslagssamling med J20, var olyckan framme igen och en knäskada har stoppat honom från spel sedan 28:e augusti. Nu finns han tillgänglig och förväntas ingå i matchtruppen som 13:e forward.

I övrigt verkar det inte ske några större förändringar kring kedjor och backpar. Nyförvärvet Max Krogdahl finns med i truppen och ser ut att ta plats bredvid Colby Sissons. På målvaktssidan, var Viktor Andrén mindre än 22 sekunder från att hålla nollan mot Tingsryd, återstår det att se om tränarteamet ger honom chans till revansch ikväll.

Mot tre poäng! 

Tomas Davies2024-10-09 13:19:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen