NKT-Arena Karlskrona, 2017-11-14 19:00

Karlskrona - Växjö
4 - 6

Vad var det som hände?

Vad var det som hände?

Fasth utbytt. KHK med en 4-1 ledning. Fröberg som matchvinnare. Det var en annorlunda match i Karlskrona på tisdagskvällen.

Ett till synes ringrostigt Växjö skulle kicka igång SHL igen efter uppehållet mot bottengänget från Blekinge. En serieledare med 5 raka vinster som bara skulle åka ner och hämta sina 3 poäng från nästjumbon. Det blev nog svårare än vad många förväntat sig. Det slarvades med passningar och grovjobbet, samma grovjobb som lagt grunden till många av Växjös segrar denna säsong. Det var KHK som började målkalaset. I powerplay, efter en ytterst tveksam utvisning på Martinsson, så fick KHK hål på Fasth. Ett skott som verkade gå via Peter Anderssons utsträckta hand. Denne Andersson hade ingen bra kväll, och man bör fundera på om han och Bohm ska byta plats i laguppställningen.

Även KHKs andra mål skedde efter styrning. 2 frilägesmål till och Fasths kväll var över. Då stod det 4-1 till KHK och uppförsbacken var lång. Men skam den som ger sig. Innan andra perioden var över så var Växjö ifatt till 4-3, efter mål av Fröberg och Persson. Det var också Fröberg, som har en väldigt bra säsong, som vände på steken i tredje perioden genom att slå in kvitteringen och spela fram till Calofs ledningsmål. Trots spel 6 mot 4 så kunde KHK inte komma ikapp. Istället Shinnimin slog in sitt andra mål för säsongen med 1 sekund kvar av matchen, och Växjö har fortfarande aldrig tappat poäng nere i Karlskrona.

Hoppas denna start var vad Växjö behövde. Att man fick några käftsmällar för att behålla ödmjukheten framöver. Man måste göra jobbet även när man möter bottenlagen. Framöver blir det, enligt tabellen, svårare utmaningar. Inom en 2 veckors period så möter man lag 3, 6 och 2 i tabellen innan man får möjlighet till revansch mot Malmö, som vi även denna säsong verkar ha svårt mot, samt match mot Mora innan det är dags för Smålandsderby igen mot HV. De kommande 4 veckorna så spelar Växjö 3 matcher per vecka, vilket gör det nödvändigt att rotera på så många spelare som möjligt. Därför var det smart av Sam Hallam att växla mellan Bokk och Carnbäck som ersättare till Kiiskinen i första kedjan. Med Josen tillbaka i spel och en bred backsida, trots Lundbergs skada, så känns det tryggt i Växjö-lägret. Man har så många spelare och fungerade kedjekombinationer att småslitna spelare kan vilas under den hårda matchningen, för att inte slitas ut innan slutspelet. Därtill så kommer Andrén får fortsätta spela, och då inte bara som inhoppare.

På torsdagen är det dags igen, då mot DIF på Hovet. Det är dags att ta första vinsten där, och dryga ut serieledningen. 

William Westerman2017-11-14 22:23:01
Author

Fler artiklar om Växjö