”Vi var inte mer än två förluster från att styrelsen sparkat mig och Robban”
Joakim Eriksson och Robert Ohlsson har tagit Djurgården från kris till toppstrid.

”Vi var inte mer än två förluster från att styrelsen sparkat mig och Robban”

Just nu går Djurgården som tåget. Annat var det för två år sedan då laget hade åtta raka förluster. Nu berättar sportchefen Joakim Eriksson om resan från botten till toppen som nästan kostade honom jobbet.

När huvudtränaren Robert Ohlsson gjorde sitt intåg i Djurgården inför säsongen 2016/2017 var visionen klar. Klubben skulle bli något att räkna med igen genom en tydlig kontinuitet i spelidén. Men istället för att positiva vindar blåste i Stockholm sjönk Djurgården allt djupare ner i formsvackan.
   Efter åtta raka förluster var krisen total. Sportchefen Joakim Eriksson ser tillbaka på den tuffa perioden.
   – Det var inte Robert Ohlssons fel enkom att vi låg sist. Jag hade rekryterat spelare, tackat nej till Särkijärvi och rekryterat Robban. Jag och Thomas stod som gemensamt ansvariga för ledarvision och spelvision, så vi var många som var en del av situationen, säger han till DN.

"Det är nog det jag är mest stolt över"
Eriksson berättar vidare att både han och Ohlsson hängde mycket löst.
   – Det var en balansgång på slak lina. Vi var inte mer än två, tre förluster från att styrelsen säkerligen hade sparkat mig som sportchef och Robban som tränare. Hade vi satt klubbrekord med åtta raka torskar, och hade vi torskat några matcher till efter uppehållet, så hade nog styrelsens tålamod tagit slut, förklarar han.
   Istället lyckades Djurgården vända på den negativa trenden – och tog sig slutligen till en åttondelsfinal där Färjestad blev för tuffa. Efter det har Djurgården tillhört toppen av SHL. Den lärorika resan har betytt mycket för Eriksson.
   – Det är nog det jag är mest stolt över under mina tre och ett halvt år, att vi lyckades göra det vi gjorde utan att egentligen byta ut en enda spelare, tränare eller ledare.

Läs även: Publikfavoriten är klar för Djurgården

Anton Högsander2018-11-15 08:48:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen