Lagbanner
OFFICIELLT: Västerås IK avskedar huvudtränaren

OFFICIELLT: Västerås IK avskedar huvudtränaren

Västerås IK har beslutat att göra drastiska förändringar efter en svag inledning på säsongen, där laget endast samlat åtta poäng på tio matcher. Huvudtränaren Karl Helmersson och assisterande tränaren Örjan Lindmark har fått sparken, ett beslut som kommer efter en rad uteblivande resultat.


Under förmiddagen den 21 oktober 2024 meddelade Västerås IK att huvudtränare Karl Helmersson och assisterande coach Örjan Lindmark har entledigats efter en svag start på säsongen, där laget endast samlat åtta poäng på sina första tio matcher.

I en intervju som publicerades på VIK.se kommenterade sportchef Niklas Johansson beslutet och förklarade att det var en svår men nödvändig åtgärd. Han framhöll att tränarparet har gjort allt de kunnat för att vända på lagets prestationer, men utan framgång. Han betonade också att förra säsongens misslyckande bidrog till bristen på förtroende.

Lagkaptenen Konstantin Komarek, som aldrig tidigare har varit med om att en tränare fått sparken, uttryckte sin tro på att laget kommer att enas ännu mer i denna situation, även om han tycker att det är tråkigt att se sin tränare ersättas.

Erik Flood delade också sina tankar och beskrev tränarparet som fina människor, men erkände att förändringar är en del av branschen. Han betonade att spelarna nu måste ta ansvar och höja sin insats.

Tills vidare kommer Eric Karlsson, som tidigare har varit J-20-tränare och tredjetränare under Helmersson och Lindmark, att leda laget. Han är entusiastisk inför uppgiften och har redan implementerat mindre förändringar. De ska även gått igenom lagets grundläggande spel inför den kommande matchen mot Vimmerby.

En viktig aspekt som nämnts är den ekonomiska situationen inom klubben. Johansson meddelade att det för närvarande inte finns budget för en ny huvudtränare, vilket innebär att klubben måste omprioritera sina resurser. Han visade dock fortsatt förtroende för de spelare som finns i laget och avfärdade tankar på nya värvningar för tillfället.

Johansson avslutade med att nämna att om rätt typ av tränare dyker upp, kan ett långt kontrakt vara aktuellt

Jonathan W2024-10-21 17:48:00
Author

Fler artiklar om Västerås

Patrik Berglund tillbaka i Västerås IK
Vart står Västerås IK? - Införrapport: Västerås IK - BIK Karlskoga
Inför matchen mot Almtuna – Västerås i behov av en uppryckning
Inför Matchen: VIK möter Södertälje hemma
Inför Västerås IK – Kalmar HC: Utmaning väntar mot Kalmar