Växjö söker offensiven

En jämn match mellan Örebro och Växjö skulle avgöras på straffar.

Växjö och örebro mötes på torsdags kvällen som på förhand var spännande där båda lagen sökte svar på sina frågor. Innan matchrapporten börja så gjorde Hugo Gustafsson säsongsdebut i SHL efter sin skada. Bra och viktigt att han är tillbaka med tanke på alla skador vi har.

Första perioden: Första perioden så började Örebro bäst med en forecheck och ett presspel som Växjö inte kunde lösa i inledningen av matchen. Örebro fick mycket tid i Växjö zon och skapade många bra lägen för ett ledningsmål. Växjö jobbade sig in i matchen och perioden och börja får mer zon tid och lägen. Dock så var Örebro något bättre i perioden och var närmare ett mål.

Andra perioden: Jag skrev inför matchen att inte ger Örebro några powerplay för då skulle dem ta vara på det. I slutet av första fick dem ett powerplay och i början av andra perioden gjorde dem 1-0 i det. Efter ett fint anfall så får Robert Leino en fin pass av Björnien och kunde sjuta, där pucken glider förbi Larmi. Efter en videogranskning så kunde målet godkännas. Men likt den första perioden så kommer Växjö in i perioden mer och mer, och tillslut kom en kvittering av Ville Svensson efter ett fint anfall av Manuel Ågren och Victor Stjernborg. Ville Svensson fick sen öppet mål och kunde göra sitt första SHL mål. Resten av andra perioden har Växjö kontroll men det hände inte så mycket offensiven.

Trejde perioden: Trejde perioden är den jämnaste perioden där båda lagen byter chanser med varandra och både Växjö och Örebro har chansen att avgör. Örebro får ett superläge i 3rd att avgör efter ett slarv av både Joel Persson och Zack Giuttari, men Larmi gör en superräddning med klubban och rädda upp situationen.

Matchen går till förlängning där båda lagen har åter igen en chans att avgör. Inget lag gör mål och det går till straffar där Örebro vinner.

Växjö bästa spelare ikväll är Emil Larmi. Han gör många viktiga räddningar och en superräddning som håller oss kvar i matchen. Jag vill även hyllar våra juniorer som kommit in under vår skadeperiod. Trots deras situation så har dem gjort det bra och långt över förväntan.

Avslutar med att säga det blir en poäng ikväll och trots vår defensiv som ser bättre och bättre ut, så är vår offensiv trubbig och det krävs att den blir bättre om vi ska ta tre poängare och hänga på topp 6 platserna.